Μηχανική βλάβη Ι/Φ σκάφους στην Σκόπελο – Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σκοπέλου, απογευματινές ώρες χθες, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για ακυβερνησία του Ι/Φ σκάφους «ΛΕΥΚΟΘΕΑ» λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή 2,5 ν.μ. βόρεια ν. Κυρά Παναγιά, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες .
Άμεσα με μέριμνα της οικείας Λιμενικής Αρχής προς παροχή συνδρομής έσπευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΘΑΣΟΣ» Ν.Π. 7380 καθώς και το Τ/Χ σκάφος «ΑΓΓΕΛΟΣ» Τ.Σ. 146 Α΄.
Τελικά το «ΛΕΥΚΟΘΕΑ» κατέπλευσε στο λιμένα «ΚΑΤΑΦΥΓΗΣ» Σκοπέλου με ασφάλεια, με τη χρήση των ιστίων του, συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ή θαλάσσια ρύπανση, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
*****
Στη σύλληψη ενός 59χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο άνευ θεώρησης εισόδου σε έδαφος SCHENGEN καθώς και πλαστή άδεια διαμονής , με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL