Σύλληψη αλλοδαπού για τον οποίο εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης στη Στυλίδα – Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο – Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα – Τροχαίο ατύχημα στην Καβάλα – Διακομιδές ασθενών

 
Σύλληψη αλλοδαπού για τον οποίο εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης στη Στυλίδα  – Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο   –  Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα  – Τροχαίο ατύχημα στην Καβάλα – Διακομιδές ασθενών
 
 
Στη σύλληψη ενός 41χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες χθες μικτό κλιμάκιο, στελεχών της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής και του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Στυλίδας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη σε Φ/Γ πλοίο ξένης σημαίας το οποίο κατέπλευσε στο λιμένα Στυλίδας, βρέθηκε να εκκρεμεί σε βάρος του 41χρονου, μέλους πληρώματος στο εν λόγω Φ/Γ πλοίο,  ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. O ανωτέρω προσήχθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή από όπου διατάχθηκε η περαιτέρω  κράτησή του.
 
*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα τριών (53) αλλοδαπών προέβη,  πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος της δύναμης FRONTEX κατά τη διάρκεια περιπολίας, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης “ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019”.
Συγκεκριμένα, το πλήρωμα του ανωτέρω πλωτού εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανανατολικά ν. Σάμου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του σκάφους, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα  Βαθέος.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Καρλοβασίου.
 
*****
 
Στη σύλληψη ενός 18χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκει σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
 
*****
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, επί της παραλιακής οδού Ερ. Σταυρού, όταν Ε.Ι.Χ. όχημα με οδηγό 54χρονο ήρθε σε επαφή με 36χρονη πεζή, με αποτέλεσμα την πτώση και τον ελαφρύ τραυματισμό της.
Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας για την παροχή πρώτων βοηθειών. 
 
*****
 
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, βραδινές ώρες χθες, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: 
39χρονου από το λιμένα Μέριχα ν. Κύθνου στο λιμένα Λαυρίου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και
30χρονου από το λιμένα Γαυρίου ν. Άνδρου στο λιμένα Ραφήνας με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL