Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στο Αγαθονήσι και στο Φαρμακονήσι – Τραυματισμός ανήλικης επιβάτιδος σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στην Πάρο

 Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στο Αγαθονήσι και στο Φαρμακονήσι – Τραυματισμός ανήλικης επιβάτιδος σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στην Πάρο 
 
  Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι τριών (23) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
 Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Νερονησίου ν. Αγαθονησίου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
  Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Αγαθονησίου και κατόπιν σε λιμένα Κω.
   Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
*****
   Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι τριών (23) αλλοδαπών προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
 Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ν.Φαρμακονησίου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
  Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Φαρμακονησίου.
     Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου.
 
     *****
   Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πάρου, μεσημβρινές ώρες σήμερα,από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''SUPERFERRY II'' ΝΠ 9939 για τραυματισμό βρέφους (κορίτσι), μετά τον απόπλου του με προορισμό το λιμένα ν.Μυκόνου.
   Το πλοίο επέστρεψε στο λιμάνι της Πάρου, όπου αποβίβασε το βρέφος με τους γονείς του και στη συνέχεια παρελήφθησαν από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Πάρου.
   Διενεργείται προανάκριση από το Λιμεναρχείο Πάρου, ενώ το βρέφος πρόκειται να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Αττικής Παίδων ''Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ''  για ορθοπαιδική εκτίμηση και αποκατάσταση.                 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL