Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο -

 Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο -  Εντοπισμός και διασώσεις αλλοδαπών και συλλήψεις των αλλοδαπών χειριστών των λέμβων στη Μυτιλήνη και στη Μήθυμνα - Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα - Συλλήψεις αλλοδαπών στη Χερσόνησο Ηρακλείου -  Διακομιδές ασθενών
 
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα τεσσάρων (44) αλλοδαπών προέβη,  πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος της δύναμης FRONTEX κατά τη διάρκεια περιπολίας, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης “ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019”.
Συγκεκριμένα, το πλήρωμα του ανωτέρω πλωτού εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανανατολικά ν. Σάμου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του σκάφους, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα  Βαθέος.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Καρλοβασίου.
 
 *****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα εννέα (39) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης, ενώ συνελήφθη ένας 17χρονος αλλοδαπός εξ αυτών, ως  χειριστής της λέμβου.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.
 
Επίσης,  στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα ένα (31) αλλοδαπών προέβη,  πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος της δύναμης FRONTEX κατά τη διάρκεια περιπολίας, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης “ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019”.
Συγκεκριμένα, το πλήρωμα του ανωτέρω πλωτού εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΤΣΟΝΙΑ”, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του σκάφους, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, ενώ συνελήφθη ένας 32χρονος αλλοδαπός εξ αυτών, ως  χειριστής της λέμβου.
Προανάκριση διενεργείται από τον Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας.
 
*****
 
Στη σύλληψη επτά (07) αλλοδαπών προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα,  σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών σε φορτηγό όχημα (τράκτορας-επικαθήμενο-ψυγείο), πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός του μετέφερε εντός του διαμορφωμένης κρύπτης, έξι αλλοδαπούς χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω φορτηγό.   
 
*****
 
Στη σύλληψη ενός 29χρονου και μιας 33χρονης αλλοδαπής προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες,  στελέχη του Β΄ Λιμενικού Τμήματος Χερσονήσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου.
Συγκεκριμένα, κατόπιν ενημέρωσης από υπάλληλο του αρχαιολογικού χώρου Μαλίων, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω  στην παραλία “Ποταμός” η οποία βρίσκεται σε αρχαιολογική ζώνη να χρησιμοποιούν μια συσκευή διασκόπισης υπεδάφους (ανίχνευση μετάλλων). 
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
*****
 
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: 
60χρονου από το λιμένα Αλοννήσου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» Ν.Π. 10001,
36χρονης από το λιμένα Τήλου στο λιμένα Ρόδου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ,
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL