Συνέχεια ενημέρωσης για εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο - Προσάραξη ταχύπλοου σκάφους στην Κω – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Κεφαλληνία -Αποβίβαση ασθενούς Κ/Ζ πλοίου στην Κεφαλληνία – Ελαφριά σύγκρουση σκαφών στη Ζάκυνθο -

Συνέχεια ενημέρωσης για εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο -  Προσάραξη ταχύπλοου σκάφους στην Κω – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Κεφαλληνία -Αποβίβαση ασθενούς Κ/Ζ πλοίου στην Κεφαλληνία – Ελαφριά σύγκρουση σκαφών στη Ζάκυνθο - Προσάραξη Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφους στην Πάτμο – Διακομιδή ασθενών 
 
Συνέχεια ενημέρωσης:
Αναφορικά με την διάσωση σαράντα τεσσάρων (44) αλλοδαπών,  πρωινές ώρες σήμερα, από  πλωτό σκάφος της δύναμης FRONTEX   στη θαλάσσια περιοχή βορειοανανατολικά ν. Σάμου, γνωρίζεται ότι ένας εκ των σαράντα τεσσάρων (44) αλλοδαπών διασωθέντων, άνδρας ηλικίας 39 ετών, αναγνωρίστηκε από την πλειοψηφία των διασωθέντων ως ο χειριστής του σκάφους που τους μετέφερε, και συνελήφθη για παράνομη είσοδο και διευκόλυνση παράνομης εισόδου υπηκόων τρίτων χωρών στον Ελλαδικό χώρο.
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κω, πρωινές ώρες σήμερα, για περιστατικό προσάραξης ταχύπλοου σκάφους στη θαλάσσια περιοχή «ΜΑΡΜΑΡΙ» ν. Κω.
Άμεσα στην περιοχή έσπευσε πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019'', όπου εντόπισε το ανωτέρω θαλαμηγό, ενώ στην περιοχή έσπευσαν επίσης περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και στελέχη της Ελληνική Ομάδας Διάσωσης. 
Συνολικά στο ανωτέρω σκάφος και πέριξ αυτού εντοπίστηκαν είκοσι τέσσερις (24) αλλοδαποί, οι οποίοι μετεπιβιβάστηκαν με ασφάλεια με μέριμνα στελεχών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στο  πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX και μεταφέρθηκαν στον επιβατικό λιμένα Κω, όπου συνελήφθησαν διότι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.
Το ως άνω σκάφος αφού αποκολλήθηκε με τη συνδρομή περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και οδηγήθηκε αυτοδύναμα με ασφάλεια συνοδεία του Π.Λ.Σ. στον λιμένα Κω .
Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το  ταχύπλοο σκάφος, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρωινές ώρες χθες, επί της παραλιακής οδού Αργοστολίου Κεφαλληνίας, όταν φορτηγό όχημα με οδηγό ένα 61χρονο, συγκρούστηκε με δίκυκλο όχημα που οδηγούσε ένας 29χρονος αλλοδαπός. 
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός του 29χρονου, ο οποίος διεκομίσθη  στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας, όπου αφού του παρασχέθηκαν  οι πρώτες βοήθειες εξήλθε.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας.
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας, πρωινές ώρες σήμερα, ότι   70χρονη αλλοδαπή επιβάτιδα του Κ/Ζ πλοίου “KONINGSDAM” σημαίας Ολλανδίας,  λόγω οξείας καρδιακής πάθησης  χρήζει άμεση μεταφορά σε νοσοκομείο.
Το ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε στην προβλήτα πρόσδεσης Κ/Ζ λιμένος Αργοστολίου και η 70χρονη μεταφέρθηκε αρχικά με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας και από εκεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις.
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου ότι η λέμβος «ΓΛΑΡΟΣ Ι» Σ.Ζ. 688 με τέσσερις (04) επιβαίνοντες συγκρούστηκε ελαφρά μεσημβρινές ώρες της 21/05/2019 με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΩΡΙΩΝ» Ν.Ζ. 268 στο οποίο επέβαιναν δεκατρία (13) άτομα, στον κόλπο του Λαγανά Ζακύνθου.
Από την σύγκρουση δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου  απαγορεύτηκε ο απόπλους των δύο σκαφών μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών και την προσκόμιση βεβαιωτικών αξιοπλοΐας από τους αρμόδιους φορείς, ενώ κινήθηκαν οι διαδικασίες των προβλεπόμενων ποινικών και διοικητικών κυρώσεων.
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πάτμου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για προσάραξη του Ε/Γ -Τ/Ρ -Ι/Φ σκάφους«WHITE SOUL» σημαίας Μάλτας, με δώδεκα (12)  επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Αγρελούσσας Πάτμου.
Άμεσα στο σημείο, μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και τα Ε/Γ -Τ/Ρ «ΛΑΜΠΗ ΙΙ» και το Φ/Γ-Π/Κ «ΙΡΙΔΑ» στο οποίο επέβαινε ιδιώτης δύτης , ο οποίος επιθεώρησε τα ύφαλα του ιστιοφόρου  με ικανοποιητικά αποτελέσματα.
Το «WHITE SOUL» αποκολλήθηκε  με τη συνδρομή του «ΙΡΙΔΑ» και συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κατέπλευσε με ιδία μέσα στο λιμένα Σκάλας Πάτμου με ασφάλεια. 
Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από  την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου μέχρι την προσκόμιση σχετικού πιστοποιητικού αξιοπλοΐας. 
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθησαν, βραδινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Σκοπέλου και Αλόννησου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Ρ-Α/Ψ “ΜΑΡΙΑΝΝΗ” Τ.Σ. 119 Α΄, ένας 82χρονος και ένας 62χρονος αντίστοιχα, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL