Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των αλλοδαπών χειριστών στη Μυτιλήνη και στη Μήθυμνα –

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των αλλοδαπών χειριστών στη Μυτιλήνη και στη Μήθυμνα – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Υ/Γ στον Πειραιά – Σύλληψη αλλοδαπού για λαθραία καπνικά προϊόντα στη Μυτιλήνη – Σύλληψη  αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα 
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα πέντε (35) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στην θαλάσσια περιοχή “ΑΓΡΙΕΛΙΑΣ” ν. Λέσβου λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης, ενώ συνελήφθη ο 34χρονος χειριστής της λέμβου.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
*****
 
Στον εντοπισμό δεκατεσσάρων (14) αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σταθμού Μήθυμνας.
Συγκεκριμένα, στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισαν στην περιοχή του οικισμού  Μήθυμνας ν. Λέσβου, ικανό αριθμό αλλοδαπών οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί αυτοδύναμα στην ακτή, ενώ συνελήφθησαν ένας 31χρονος και ένας 17χρονος αλλοδαποί εξ αυτών, φερόμενοι ως  ο χειριστές της λέμβου .
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
*****
 
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αργοσαρωνικού από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ “ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ AΘΗΝΑ” Ν.Π. 9824 ότι το εν λόγω πλοίο κατά την πρόσδεση του στον λιμένα Πειραιά και προερχόμενο από λιμένες Αγκιστρίου – Αίγινας, παρουσίασε μηχανική βλάβη.
Από τη Λιμενική Αρχή Αργοσαρωνικού απαγορεύτηκε ο απόπλους του  Ε/Γ-Υ/Γ μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι 70 επιβάτες που ανέμεναν προς επιβίβαση προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας.  
 
*****
 
Στη σύλληψη ενός 22χρονου αλλοδαπού για παράβαση του νόμου περί λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού ΛιμεναρχείουΜυτιλήνης.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε μετά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο λιμένα Μυτιλήνης, ο ανωτέρω βρέθηκε να κατέχει, εντός των αποσκευών του, τριάντα οκτώ (38) πακέτα τσιγάρων, διαφόρων επωνυμιών, τα οποία δεν έφεραν ταινία ασφάλειας–γνησιότητας.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα.
Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό στο www.hcg.gr.
 
*****
 
Στη σύλληψη ενός 29χρονου αλλοδαπού  προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, 
στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο και άδεια διαμονής άλλου προσώπου,  με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL