Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα – Παροχή συνδρομής σε ακυβέρνητη λέμβο στον Πειραιά – Απαγόρευση απόπλου Ρ/Κ πλοίου στο Σιγρί – Εντοπισμός όπλου στο Ρέθυμνο

Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα – Παροχή συνδρομής σε ακυβέρνητη λέμβο στον Πειραιά – Απαγόρευση απόπλου Ρ/Κ πλοίου στο Σιγρί – Εντοπισμός όπλου στο Ρέθυμνο

 

Στη σύλληψη ενός 20χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πειραιά, πρωινές ώρες σήμερα, για περιστατικό ακυβερνησίας λόγω μηχανικής βλάβης της λέμβου ''ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ'' Λ.Π. 5447-Β, στη θαλάσσια περιοχή του αγκυροβολίου Πειραιά, με δύο (02) επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Άμεσα στο σημείο κατέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το πλήρωμα του οποίου συνέδραμε στην επανεκκίνηση της μηχανής της ως άνω λέμβου. Η ''ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ'' στη συνέχεια, συνοδευόμενη από το σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., προσέδεσε με ασφάλεια στο λιμένα Αγίου Γεωργίου Κερατσινίου.

 

*****

 

Ενημερώθηκε ο Λιμενικός Σταθμός Σιγρίου, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ρ/Κ ''OLLAN'' σημαίας Αγίου Χριστόφορου και Νέβις, ότι κατά τον κατάπλου του στο αγκυροβόλιο διαπιστώθηκε βλάβη στην προπέλα του.

Στο ανωτέρω πλοίο, το οποίο προερχόταν από το Μπουργκάς Βουλγαρίας με προορισμό τη Βηρυτό Λίβανου, επέβαιναν πέντε (05) αλλοδαποί μέλη πληρώματος, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι προσκόμισης σχετικού πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

 

*****

 

Ένα πιστόλι με έναν γεμιστήρα βρέθηκε από εκπαιδευτή καταδυτικού κέντρου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή ''ΠΛΑΚΙΑ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ'', σε βάθος περίπου ενάμισι μέτρο (1,5m) και σε απόσταση περίπου είκοσι μέτρα (20m) από την ακτή.

Από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω όπλο, ο γεμιστήρας του οποίου δεν είναι δυνατό να αφαιρεθεί λόγω διάβρωσης, ενώ πρόκειται να αποσταλεί στην ΑΕΑ /Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL