Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή εξωλέμβιων κινητήρων θαλάσσης χωρίς τα νόμιμα παραστατικά στη Χίο – Σύλληψη διακινητή αλλοδαπών στην Πάτρα – Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα – Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στην Αίγινα

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή εξωλέμβιων κινητήρων θαλάσσης χωρίς τα νόμιμα παραστατικά στη Χίο – Σύλληψη διακινητή αλλοδαπών στην Πάτρα – Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα – Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στην Αίγινα

 

Στη σύλληψη ενός 31χρονου ημεδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια νομότυπης κατ΄ οίκον έρευνας που διενεργήθηκε στην οικία του ανωτέρω, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά είκοσι τρεις (23) εξωλέμβιοι κινητήρες, χωρίς τα νόμιμα παραστατικά.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ σύμφωνα με δήλωση του 31χρονου συλληφθέντα οι ως άνω κινητήρες εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν από τον ίδιο κατά τη διάρκεια υποβρυχίων καταδύσεων.

 

*****

 

Στη σύλληψη ενός 60χρονου αλλοδαπού διακινητή αλλοδαπών προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω 60χρονος ως οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος το οποίο ρυμουλκούσε τρέιλερ αλλά και επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, μετέφερε επιμελώς κρυμμένους, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη εντός αμαξώματος του τρέιλερ, τέσσερις (04) αλλοδαπούς στερούμενους ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, ενώ από τον τρόπο μεταφοράς τους θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για τη ζωή τους.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το Ι.Χ.Ε. όχημα, το τρέιλερ, καθώς επίσης και δύο (02) κινητά τηλέφωνα.

 

*****

 

Στη σύλληψη ενός 39χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αίγινας, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, για περιστατικό προσάραξη του Ι/Φ ''PAPPLE'' Ν.Π., στη θαλάσσια περιοχή του λιμένα Πέρδικα Αίγινας, με πέντε (05) αλλοδαπούς επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου διαπίστωσαν ότι οι επιβαίνοντες είχαν αποβιβαστεί στο λιμένα Πέρδικας με ιδία μέσα (tender) και με τη συνδρομή κατοίκων της περιοχής, ενώ παράλληλα κατέπλευσε το σκάφος ''ΜΑΛΤΕΖΟΣ Ι-ΡΕΣΚΙΟΥ'' Τ.Α. 203.

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου σκάφους μέχρι επιθεώρησής του από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα και προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL