Συνέχεια ενημέρωσης για την ανάσυρση σορού γυναίκας αγνώστων λοιπών στοιχείων σήμερα 24/05/19 στον Ισθμό Κορίνθου – Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη ν.Χίο – Εκδήλωση πυρκαγιάς σε ανελκυσμένο Ε/Γ-Υ/Γ στο Πέραμα – Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στο Νυδρί –

Συνέχεια ενημέρωσης για την ανάσυρση σορού γυναίκας αγνώστων λοιπών στοιχείων σήμερα 24/05/19 στον Ισθμό Κορίνθου – Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη ν.Χίο – Εκδήλωση πυρκαγιάς σε ανελκυσμένο Ε/Γ-Υ/Γ στο Πέραμα – Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στο Νυδρί – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα 
 
Συνέχεια ενημέρωσης:
   Αναγνωρίστηκε από οικείο της, η σορός γυναίκας αγνώστων λοιπών στοιχείων που εντοπίστηκε πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή  της διώρυγας της Κορίνθου.
    Πρόκειται για 43χρονη ημεδαπή.
 
*****
  Ενημερώθηκαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Σάμου και Χίου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για την ύπαρξη λέμβου, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή νότια της ν.Χίου.
 Άμεσα διενεργήθηκαν έρευνες από Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς ιδιωτικά σκάφη. Παράλληλα, διενεργήθηκαν έρευνες στην ξηρά από περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,ενώ απογειώθηκε και ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας.
 Η λέμβος εντοπίστηκε από το ελικόπτερο της Π.Α. και στη συνέχεια το πλήρωμα του Π.Α.Θ./Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., περισυνέλεξε τους δεκαπέντε (15) αλλοδαπούς επιβαίνοντές του με ασφάλεια, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου.
  Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.
 
    *****
 
  Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Περάματος, για εκδήλωση πυρκαγιάς στο Ε/Γ-Υ/Γ ''ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΧVIII'' Ν.Π. 11500, το οποίο βρισκόταν ανελκυσμένο σε χερσαίο χώρο, στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος.
  Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, πλοιάριο της Π.Υ. καθώς και ρυμουλκό πλοίο τα οποία επιχείρησαν και κατέσβησαν την πυρκαγιά, ενώ  κατέπλευσαν κατέπλευσαν για τυχόν παροχή συνδρομής δύο (02) περιπολικά σκάφη και πέντε (05)  Ρ/Κ πλοία. 
  Από το συμβάν προκλήθηκε ολοσχερής καταστροφή του σκάφους, ενώ δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων ή θαλάσσια ρύπανση.
   Διενεργείται προανάκριση από το Δ΄ Λ/Τ Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.
 
            *****
   Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νυδρίου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης του Ι/Φ ''ΒΕΝΤΑΒΕΛ'' Ν.Π. 10227, με εννέα (09) επιβαίνοντες,στη θαλάσσια περιοχή  νοτιοδυτικά της ν. Μεγανησίου.
   Στην περιοχή μετέβη το σκάφος ''SNULLERTWO'' σημαίας Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.. Το ''ΒΕΝΤΑΒΕΛ'' κατέπλευσε ασφαλώς στο λιμένα Σπηλιάς Μεγανησίου Λευκάδος, ρυμουλκούμενο από το ''SNULLERTWO'' και με τους επιβαίνοντές του καλά στην υγεία τους.
    Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Νυδρίου του Λιμεναρχείου Λευκάδας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα. 
  
                                                                                     *****
   Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών ηλικίας 30 και 60 ετών, προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας. 
  Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό. 
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα πλαστά έγγραφα. 
 
Επίσης, στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών ηλικίας 41 και 29 ετών, προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
  Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στέλεχος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών σε Ι.Χ.Ε. όχημα, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό και με οδηγό τον 41χρονο, κατείχε και επέδειξε για την 29χρονη, ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό την παράνομη έξοδό της από τη χώρα.
      Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο και το Ι.Χ.Ε όχημα.   
 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL