Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στο Αγαθονήσι-Μηχανική βλάβη Ι/Φ - Α/Ψ σκάφους στο Μεσολόγγι - Μηχανική βλάβη Τ/Χ σκάφους στην Αίγινα – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα

 Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στο Αγαθονήσι - Μηχανική βλάβη Ι/Φ - Α/Ψ σκάφους  στο Μεσολόγγι - Μηχανική βλάβη Τ/Χ  σκάφους στην Αίγινα  – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα 

   

 

  Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα τριών (33) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής. 

  Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Αγαθονησίου, πνευστή  μηχανοκίνητη λέμβο με επιβαίνοντες τους παραπάνω αλλοδαπούς.

   Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους, προέβη στην διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμένα Αγαθονησίου.

  Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα Πυθαγορείου του Λιμεναρχείου Σάμου.

 

            *****

  

  Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μεσολογγίου, απογευματινές ώρες χθες, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για μηχανική βλάβη του Ι/Φ-Α/Ψ ''FADIME'' σημαίας Σουηδίας, με τέσσερις (04) επιβαίνοντες,στη θαλάσσια περιοχή  του πλησίον της εισόδου του διαύλου Μεσολογγίου.

  Στην περιοχή μετέβη το επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος ''ΑΗ ΣΩΣΤΗΣ'' Σ.Μ. 684, καθώς και περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.. Το ''FADIME'' κατέπλευσε ασφαλώς στο λιμένα Μεσολογγίου, ρυμουλκούμενο από το ''ΑΗ ΣΩΣΤΗΣ'' και με την συνοδεία του περιπολικού σκάφους, με τους επιβαίνοντές του καλά στην υγεία τους.

   Από το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αποκατάστασης  από εξουσιοδοτημένο επιθεωρητή.

 

        *****

            

    Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αίγινας, απογευματινές ώρες χθες, από τον Κυβερνήτη του Τ/Χ ''ΑΣΣΙΜ'' ΤΠ 16 ΣΤ', για ακινητοποίησή του λόγω βλάβης στην μπαταρία, με τέσσερις (04) επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της ν. Αίγινας.

      Στο σημείο έσπευσε το ιδιωτικό σκάφος ''ΜΑΛΤΕΖΟΣ Ι ΡΕΣΚΙΟΥ'' Τ.Α. 203 με επιβαίνων στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν το ''ΑΣΣΙΜ'' και με τη συνοδεία του κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Αίγινας, όπου του απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

 

       *****

 

 

  Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών ηλικίας 23 αμφότερες προέβησαν, βραδινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

  Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας  εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό.

   Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL