Θάνατος γυναίκας σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στην Πάτρα - Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα – Τραυματισμός ναυτικού στη Μυτιλήνη – Διακομιδές ασθενών -– Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, για έντονη αδιαθεσία 84χρονης επιβάτιδος του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ” N.Π. 108017, το οποίο είχε αποπλεύσει από λιμένα Πατρών με προορισμό τον λιμένα Σάμης Κεφαλληνίας.
Το πλοίο “ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ” ξεκίνησε την επιστροφή του στο λιμάνι της Πάτρας και η 84χρονη, η οποία είχε ήδη καταλήξει σύμφωνα με τον ιατρό του πλοίου, παρελήφθη από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκε αρχικά στον βόρειο λιμένα Πάτρας και από εκεί με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Π.Γ.Ν. Π. Ρίου για διενέργεια νεκροψίας -νεκροτομής από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών 
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.
*****
Στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών ηλικίας 17, 43 και 29 ετών αντίστοιχα, προέβησαν απογευματινές ώρες σήμερα,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, η μεν 29χρονη κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο άλλου προσώπου, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα, με την άμεση συνέργεια του 17χρονου και του 43χρονου, οι οποίοι την συνόδευαν και θα ταξίδευαν μαζί της.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης από τον πλοίαρχο του Ε/Γ -Ο/Γ πλοίου «ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ», το οποίο βρισκόταν στην διαδικασία απόπλου για λιμένα Μύρινας και Καβάλας, ότι 47χρονος, μέλος του πληρώματος (ειδικότητα ναύτης), τραυματίστηκε ελαφρώς στο δεξί του φρύδι.
Ο ναυτικός διακομίσθηκε στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Μυτιλήνης για ιατρικές εξετάσεις και νοσηλεία.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: 
65χρονου από το λιμένα ν. Σερίφου στο λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι'' Ν.Π. 8745,
71χρονου από το λιμένα Αίγινας στο λιμένα Πειραιά, με το Ε/Π -Κ/Δ σκάφος “ΜΑΛΤΕΖΟΣ Ι-RESCUE” Τ.Α. 203,
85χρονης από το λιμένα ν. Αμοργού στο λιμένα ν. Νάξου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙV'' Ν. Νάξου 64 και
93χρονου από το λιμένα ν. Ίου στο λιμένα ν. Θήρας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΜΑΙΣΤΡΟΣ'' Ν. Θήρας 64.
*****
Μία θαλάσσια χελώνα, του είδους “ΚΑΡΕΤΑ -ΚΑΡΕΤΑ”, εντοπίστηκε νεκρή  από τη Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας στην περιοχή Αιαντείου Σαλαμίνας.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική του ταφή.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL