Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Χίο–Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στο Μεσολόγγι–Διακομιδές ασθενών

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Χίο–Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στο Μεσολόγγι–Διακομιδές ασθενών 
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα δυο (42) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ν. Χίου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, πλήρωμα ανωτέρω πλοίου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Χίου.
 
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μεσολογγίου, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Κυβερνήτη του Ι/Φ-Α/Ψ ''NIKITAS'' σημαίας Δανίας, ότι προσάραξε σε αβαθή εντός του λιμένα Μεσολογγίου, με δύο (02) συνολικά επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.
Στο σημείο κατέπλευσε το ΕΠ/ΚΟ-Α/Κ ''ΚΑΠΤΕΝ ΤΖΙΜΗΣ'' Ν.Μ. 82,  με τη συνδρομή του οποίου το ανωτέρω Ι/Φ σκάφος αποκολλήθηκε, και στη συνέχεια ρυμουλκούμενο από το ''ΚΑΠΤΕΝ ΤΖΙΜΗΣ'' κατέπλευσε με ασφάλεια στον οικείο λιμένα. 
Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από αρμόδιο Επιθεωρητή.
 
*****
 
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: 
09χρονης και 86χρονου αλλοδαπού, από το λιμένα ν. Σκιάθου και Άγνωντα Σκοπέλου αντίστοιχα στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ ''ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ'' Ν.Π. 10001,
21χρονου από το λιμένα ν. Τήνου στο λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ,
30χρονης αλλοδαπής και 30χρονου αλλοδαπού από το λιμένα ν. Μυκόνου στο λιμένα ν. Σύρου , με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ'' Ν. Π. 10032 και
69χρονου από το λιμένα ν. Πάρου στο λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι'' Ν.Π.8745.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL