Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ-ΤΑΧ στη Θήρα – Τραυματισμός αλιεργάτη στη Νἐα Μηχανιώνα – Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στη Λευκίμμη – Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ-ΤΑΧ  στη Θήρα – Τραυματισμός αλιεργάτη στη Νἐα Μηχανιώνα – Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στη Λευκίμμη – Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα
 
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θήρας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-ΤΑΧ ''CHAMPION JET 2'' σημαίας Κύπρου, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ηράκλειο για Θήρα, για δυσλειτουργία στη δεξιά κύρια εξωτερική μηχανή του πλοίου.   
Το ''CHAMPION JET 2'' κατέπλευσε με μειωμένη ταχύτητα στο λιμένα Θήρας με 186 επιβάτες, όπου αρχικά του απαγορεύτηκε ο απόπλους από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ στη συνέχεια, κατόπιν προσκομίσεως βεβαίωσης διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη η συνέχιση του δρομολογίου του, από Θήρα για Ηράκλειο.
 
*****
 
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα το Α' Λιμενικό Τμήμα Νέας Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, για τραυματισμό 38χρονου αλλοδαπού, ο οποίος κατά τη διάρκεια αλιείας στη θαλάσσια περιοχή Ν.Μηχανιώνας, τραυματίστηκε στο αριστερό του χέρι, καθώς χειριζόταν την τράτα (δίχτυ) αλιείας στο Ε/Π-Α/Κ σκάφος “ΑΓΛΑΪΤΣΑ” Ν.Θ. 525.
Ο 38χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ”, όπου παραμένει νοσηλευόμενος, ενώ προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή. 
 
*****
 
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Λευκίμμης, για προσάραξη του Ι/Φ “SALIFI” σημαίας Ην.Βασιλείου, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή “ΑΛΥΚΩΝ” Λευκίμμης.
Άμεσα στο σημείο μετέβη το σκάφος “ΝΑΤΑΣΣΑ” Λ.Κ. 4710, στο οποίο επέβαιναν και στελέχη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, διαπιστώνοντας ότι το “SALIFI” είχε αποκολληθεί με ιδία μέσα.
Το εν λόγω σκάφος κατέπλευσε στον λιμένα Λευκίμμης, όπου προσδέθηκε με ασφάλεια χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός ή θαλάσσια ρύπανση, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί. 
 
*****
 
 
Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών ηλικίας 52 και 21 ετών, προέβησαν απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, συνελήφθη ο 52χρονος, ως άμεσος συνεργός στην κατοχή ταξιδιωτικών εγγράφων της 21χρονης, τα οποία άνηκαν σε άλλο πρόσωπο και την οποία συνόδευε.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL