Θάνατος λουόμενης στον Άλιμο – Αποβίβαση ασθενούς από κρουαζιερόπλοιο στην Πύλο - Μηχανική βλάβη ιστιοφόρου στη Μύκονο - Ανατροπή λέμβου στο Ρέθυμνο - Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα

Θάνατος λουόμενης στον Άλιμο – Αποβίβαση ασθενούς από κρουαζιερόπλοιο στην Πύλο - Μηχανική βλάβη ιστιοφόρου στη Μύκονο - Ανατροπή λέμβου στο Ρέθυμνο - Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα  
 
 
   Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή της της ελεύθερης πλαζ Αλίμου, 78χρονη ημεδαπή.
   Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΄΄ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ'' Βούλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
     Από το Ά' Λιμενικό Τμήμα  Φλοίσβου του Λιμεναρχείου Σαρωνικού που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.
 
      *****
         Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, Λιμενική Αρχή Πύλου, ότι 71χρονος αλλοδαπός επιβάτης του Κ/Ζ πλοίου “MSC LIRICA” σημαίας Παναμά, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
         Άμεσα στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου παρέλαβε τον 71χρονο και  τον μετέφερε με ασφάλεια στο λιμένα Πύλου ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας.
 
      *****
      Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μυκόνου, για μηχανική βλάβη στο Τ/Ρ-Ι/Φ LEAP OF FAITH'' σημαίας Αυστραλίας, με πέντε (05) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή νότια της ν.Δήλου.
    Άμεσα στο σημείο, μετέβη το Ε/Γ-Τ/Ρ ''GRAND BLUE'' Ν.Π. 12130 με επιβαίνοντα στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, το οποίο εντόπισε και ρυμούλκησε το ιστιοφόρο με ασφάλεια στον κόλπο του Πλατύ Γιαλού και με τους επιβαίνοντές του καλά στην υγεία τους. 
    Από το Λιμεναρχείο Μυκόνου απαγορεύτηκε ο απόπλους του “LEAP OF FAITH II”, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
 
     *****
            Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ρεθύμνου μεσημβρινές ώρες σήμερα, για την ανατροπή πνευστής λέμβου με δύο επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή Σκαλέτας Δήμου Ρεθύμνου.
       Για την περιοχή απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.-ΑΚΤ., ιδιωτικό jet-ski, καθώς και περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.. Οι δύο επιβαίνοντες τις λέμβου εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν από τον ιδιοκτήτη του jet ski, καλά στην υγεία τους και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε παρακείμενη ακτή.
           Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ή θαλάσσια ρύπανση, ενώ  από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τα στελέχη του Λιμεναρχείου  Ρεθύμνου, προέκυψε ότι οι ιδιοκτήτες της λέμβου δεν είχαν προβεί στην εγγραφή του σκάφους στα λεμβολόγια ως όφειλαν σύμφωνα με τη νομοθεσία και ως εκ τούτου πρόκειται να βεβαιωθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.          
 
        *****
 
     Στη σύλληψη ενός 28χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
   Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε  το ανωτέρω έγγραφο.
                                                                                 
                                                                                  *****
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL