Επιβολή κυρώσεων σε τουριστικό σκάφος στην Ερμιόνη - Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Δ/Ρ πλοίου στον Πειραιά – Εμπλοκή διχτυών σε Ε/Γ-Υ/Γ στους Παξούς

Επιβολή κυρώσεων σε τουριστικό σκάφος στην Ερμιόνη -  Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στον Πειραιά – Εμπλοκή διχτυών σε Ε/Γ-Δ/Ρ στους Παξούς 
 
  Η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων κινήθηκε από το Λιμεναρχείο Ερμιόνης βραδινές ώρες σήμερα, κατά του επιβατηγού – τουριστικού πλοίου  ''ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ'' Ν.Π. 12137.
    Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ελέγχου που διενήργησαν τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ερμιόνης στο λιμένα Μανδρακίων, διαπιστώθηκε ότι το παραπάνω σκάφος τελούσε υπό καθεστώς παράνομης ναύλωσης. Πιο συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι εκτελούσε πλου με  εννέα επιβάτες, χωρίς να έχει καταρτιστεί ναυλοσύμφωνο καθώς και ότι δεν έφερε ΕΕΠΣΕΠΑ (Ειδικό Έντυπο Πληροφοριακών Στοιχείων Επαγγελματικού Πλοίου Αναψυχής), με αρχικό λιμένα το λιμένα Κοιλάδας και τελικό, την μαρίνα Ζέας, κατά παράβαση του άρθρου 7 του  Ν. 4256/2014, όπως ισχύει.
         
******
   Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πειραιά απογευματινές ώρες σήμερα, για τη μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Δ/Ρ ΄΄ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΑΙΓΙΝΗΣ'' Ν.Π. 10767, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του αγκυροβολίου Πειραιά, προερχόμενο από λιμένες Αγίας Μαρίνας - Σουβάλας με εννέα άτομα πλήρωμα και εννέα επιβάτες,χωρίς να αιτεί συνδρομή.
      Το πλοίο κατέπλευσε στο λιμένα Πειραιά με μειωμένη ταχύτητα, όπου αποβίβασε τους επιβάτες του με ασφάλεια, ενώ οι επιβάτες του επόμενου δρομολογίου του προωθήθηκαν στον προορισμό τους με έτερο πλοίο, με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
 
   ******
 
   Ενημερώθηκε   η Λιμενική Αρχή Παξών από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ ''ΗΛΙΔΑ'' Ν.Κ. 43, απογευματινές ώρες σήμερα, για την εμπλοκή διχτυών στο πίσω πέδιλο του σκάφους, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από το λιμένα της Κέρκυρας προς το λιμένα Γαΐου Παξών.
    Το πλοίο επέστρεψε ασφαλώς με συμβατική πλεύση στο λιμένα Γαΐου, αποβιβάζοντας με ασφάλεια τους τριάντα εννέα επιβάτες του, ενώ μετά από απεμπλοκή των διχτυών από ιδιώτη δύτη και επιθεώρηση του σκάφους, το ''ΗΛΙΔΑ'' απέπλευσε για το επόμενο προγραμματισμένο του δρομολόγιο.
             
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL