Σύλληψη αλλοδαπού για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα στο Ηράκλειο – Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στην Αλεξανδρούπολη και στο Φαρμακονήσι –

 Σύλληψη αλλοδαπού για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα στο Ηράκλειο –  Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στην Αλεξανδρούπολη και στο Φαρμακονήσι –  Επιβολή κυρώσεων σε επαγγελματικό σκάφος στην Πάτμο –  Διακομιδή ασθενούς
 
 
Στη σύλληψη ενός 30χρονου αλλοδαπού, για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, προέβησαν πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του γραφείου Ασφάλειας  του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε μετά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο λιμένα Ηρακλείου, βρέθηκαν σε σακίδιο πλάτης του ανωτέρω, διακόσια (200) πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα καθώς και δύο (02) αποκόμματα ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Σύμφωνα με το Τελωνείο Ηρακλείου το ύψος των αναλογούντων φόρων και δασμών ανέρχεται στο ποσό των οκτακοσίων σαράντα έξι ευρώ και εξήντα τεσσάρων λεπτών (€ 846,64).
 
Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα  www.hcg.gr
 
*****
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι οκτώ  (28) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή οκτώ ναυτικών μιλίων (08ν.μ.) νότια της παραλίας “Μάκρης” Αλεξανδρούπολης, πνευστή λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Αλεξανδρούπολης.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης.
 
*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα ενός  (31) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά νήσου Φαρμακονησίου πνευστή λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Φαρμακονησίου
Προανάκριση διενεργείται από το  Λιμεναρχείο Λέρου.
 
*****
 
Η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων κινήθηκε από το Λιμεναρχείο Πάτμου απογευματινές ώρες χθες, κατά του επαγγελματικού - ταχύπλοου σκάφους  ''ΥΔΡΟΧΟΟΣ'' Τ. Λέρου 106.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ελέγχου που διενήργησαν τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτμου στον οικείο λιμένα, διαπιστώθηκε ότι το παραπάνω σκάφος δεν έφερε ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ εκμισθωτή και μισθωτή καθώς και απόδειξη παροχής υπηρεσιών, ενώ επέβαιναν επί του σκάφους έξι (06) επιβάτες και ο ιδιοκτήτης – χειριστής.
 
*****
 
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Νάξου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙ” Ν.Ν. 57, 80χρονος ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL