Σύγκρουση σκαφών στο Πόρτο Χέλι – Θάνατος λουόμενου στα Νέα Μουδανιά –

Σύγκρουση σκαφών στο Πόρτο Χέλι – Θάνατος λουόμενου στα Νέα Μουδανιά – Έκρηξη σε Ε/Γ-Α/Ψ σκάφος στο Πέραμα – Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίου στη Σκιάθο – Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα
 
  Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πορτοχελίου, για σύγκρουση του Ε/Γ-Τ/Ρ “MOONWALK” σημαίας Γαλλίας, με εννέα (09) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, με το Ε/Π-Α/Κ “ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ” Λ. Πορτοχελίου 361, στο οποίο επέβαιναν δύο (02) ημεδαποί, στη θαλάσσια περιοχή “ΑΓΙΟΥ ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΥ” Πορτοχελίου.
  Άμεσα στο σημείο, μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. εντοπίζοντας τα εν λόγω σκάφη, από τη σύγκρουση των οποίων, προκλήθηκαν υλικές ζημιές, χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός. Το  “MOONWALK” και το ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ” με ιδία μέσα, συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., προσδέθηκαν με ασφάλεια στο λιμένα Πορτοχελίου.
  Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Πορτοχελίου του Λιμεναρχείου Ναυπλίου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους τους μέχρι προσκομίσεως βεβαιωτικών αξιοπλοΐας από τους παρακολουθούντες των πλοίων νηογνώμονες, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση. 
 
 
*****
 
  Χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή “ΑΓΙΟΥ ΜΑΜΑ” Χαλκιδικής, 74χρονος ημεδαπός.
  Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Νέων Μουδανιών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
  Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Νέων Μουδανιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.
 
 
***** 
 
  Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, Λιμενική Αρχή Περάματος, για έκρηξη, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στο Ε/Γ-Α/Ψ “GREAT EAGLE” Ν. Βόλου 699, το οποίο βρισκόταν ανελκυσμένο, κενό επιβατών, σε χερσαίο χώρο ιδιωτικού ναυπηγείου για επισκευαστικές εργασίες.
  Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στο σημείο όπου διαπίστωσαν υλικές ζημιές στο εν λόγω σκάφος, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.   
 Από την Δ΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, που διενεργεί  την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους, μέχρι οριστικής αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ ορίστηκε ειδικός πραγματογνώμονας για τη διερεύνηση των αιτιών πρόκλησης της έκρηξης.
 
*****
 
  Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σκιάθου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ'' Ν. Πειραιά 2149, ότι κατά την εκτέλεση περιηγητικού πλου, παρουσιάσθηκε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή του πλοίου.
  Με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας απέπλευσε το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΤΑ ΛΑΛΑΡΙΑ'' Ν.ΣΚ. 25 από λιμένα Σκιάθου προς παραλαβή των σαράντα πέντε (45) επιβατών του  ''ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ'', ενώ το εν λόγω πλοίο κατέπλευσε με ιδία μέσα στο λιμένα Σκιάθου.
  Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την οριστική αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
 
  *****
 
  Στη σύλληψη ενός 24χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας. Έπειτα από έλεγχο που πραγματοποίησαν στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, ο εν λόγω αλλοδαπός κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο.
  Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL