Έρευνες προς εντοπισμό αγνοούμενου αλιέα και εντοπισμός του στην Αλεξανδρούπολη – Διάσωση δύο (02) ημεδαπών στην Γλυφάδα – Συλλήψεις αλλοδαπών στη Σάμο και την Ηγουμενίτσα – Σύλληψη οδηγού στην Τήνο –

Έρευνες προς εντοπισμό αγνοούμενου αλιέα και εντοπισμός του στην Αλεξανδρούπολη – Διάσωση δύο (02) ημεδαπών στην Γλυφάδα – Συλλήψεις αλλοδαπών στη Σάμο και την Ηγουμενίτσα – Σύλληψη οδηγού στην Τήνο – Διακομιδές ασθενών –  Εντοπισμός νεκρού δελφινιού
 
 
Ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., βραδινές ώρες χθες, για περιστατικό αγνοούμενου 66χρονου αλιέα, ο οποίος σύμφωνα με δήλωση της συζύγου του, είχε μεταβεί με το σκάφος ''ΡΙΑ'' Λ.Μ. 119 από λιμένα Μαρώνειας πρωινές ώρες χθες για διενέργεια αλιείας και έκτοτε αγνοούνταν.
Υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ πραγματοποιήθηκαν έρευνες από έξι (06) περιπολικά οχήματα και τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. προς εντοπισμό του ανωτέρω στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή, καθώς και από ιδιωτικά σκάφη.
Τελικά το ''ΡΙΑ'' εντοπίστηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης με τον 66χρονο, καλά στην υγεία του, ενώ το σκάφος ρυμουλκήθηκε από το Α/Κ «ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ» Ν.Α. 221 συνοδεία του ΠΛΣ στον λιμένα Μαρώνειας.
*****
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες το Λιμεναρχείο Σαρωνικού από το Α.Τ. Γλυφάδας ότι στη θαλάσσια περιοχή 3ης μαρίνας Γλυφάδας κολυμπούσαν δύο (02) άτομα, πιθανόν σε δυσχερή θέση.
Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στην περιοχή, ενώ απέπλευσε  περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και τα ιδιωτικά σκάφη «ΡΑΙΜΟΝΤ ΤΖΟΥΛΙΑ» Λ.Σ. 12845 και «ΓΡΗΓΟΡΟΥΣΑ» σημαίας Μάλτας.
Στην συνέχεια τα δύο άτομα εντοπίστηκαν από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. να κολυμπούν και περισυνελέγησαν το μεν πρώτο 49 ετών από το ΠΛΣ και το δεύτερο άτομο 52 ετών από το  «ΡΑΙΜΟΝΤ ΤΖΟΥΛΙΑ» .
Ο 49χρονος μεταφέρθηκε από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας .
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Σαρωνικού.
*****
Τέσσερις (04) αλλοδαποί συνελήφθησαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Σάμου.
Συγκεκριμένα κατά τον έλεγχο ταξιδιωτικών εγγράφων πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, στον λιμένα “ΜΑΛΑΓΑΡΙΟΥ” ν. Σάμου, συνελήφθησαν οι ανωτέρω ηλικίας 24, 25, 28 και 24 ετών αντίστοιχα, να έχουν στην κατοχή τους ταξιδιωτικά έγγραφα άλλων προσώπων. 
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου, ενώ κατασχέθηκαν και τα ανωτέρω έγγραφα. 
*****
Στη σύλληψη πέντε (05) αλλοδαπών ηλικίας 46, 22, 27, 46 και 25 ετών αντίστοιχα προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω κατείχαν και επέδειξαν  πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα , με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
 
Επίσης, στη σύλληψη ενός 33χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε διενεργηθέντα έλεγχο εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο το οποίο δεν έφερε σφραγίδα εισόδου σε έδαφος SCHENGEN και ότι υπήρχε καταχώρηση με το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου του σε έδαφος SCHENGEN.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
*****
Στη σύλληψη ενός 32χρονου οδηγού Ε.Ι.Χ.. οχήματος προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμεναρχείου Τήνου.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια τροχονομικού ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στον εξωτερικό λιμένα Τήνου, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω στερείτο άδειας ικανότητας οδήγησης.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: 
30χρονου αλλοδαπού  από το λιμένα Αμοργού στο λιμένα ν. Νάξου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV'' Ν.Ν. 64,
27χρονου  από το λιμένα Μυκόνου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IΙΙ'' Ν.Ν. 62 και 
13χρονου από λιμένα Πάτμου στο λιμένα Πυθαγορείου Σάμου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..
*****
Ένα δελφίνι εντοπίστηκε νεκρό από τη Λιμενική Αρχή Ζέας εντός της μαρίνας Ζέας .
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL