Έρευνες προς εντοπισμό αγνοούμενου κολυμβητή και εντοπισμός της σορού του στο Μεσολόγγι – Θάνατος λουόμενου στη Ραφήνα – Πρόσκρουση Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στην Ύδρα – Διακομιδές ασθενών – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

Έρευνες προς εντοπισμό αγνοούμενου κολυμβητή και εντοπισμός της σορού του στο Μεσολόγγι – Θάνατος λουόμενου στη Ραφήνα – Πρόσκρουση Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στην Ύδρα – Διακομιδές ασθενών – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

Ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, απογευματινές ώρες χθες, ότι αγνοείται ένας 31χρονος κολυμβητής, κατόπιν της προσπάθειάς του να προσεγγίσει την υπό ιδιοκτησίας του παρασυρόμενη από τα θαλάσσια ρεύματα λέμβο, στη θαλάσσια περιοχή Λιμνοπούλας Κάτω Βασιλικής Ναυπακτίας.

Υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. ξεκίνησαν έρευνες από περιπολικά σκάφη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. προς εντοπισμό του ανωτέρω στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή, καθώς και από ιδιωτικά σκάφη, με τη συμμετοχή επίσης δυτών και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Παράλληλα απογειώθηκε ελικόπτερο της Π.Α., ενώ έρευνες διενεργήθηκαν και από ξηράς με περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Λίγο αργότερα, ο 31χρονος εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του από το Α/Κ ''ΓΙΩΤΑ'' Λ.Ν. 860, στη θαλάσσια περιοχή Λιμνοπούλας και συγκεκριμένα σε απόσταση περίπου 150 μέτρων από τα βράχια του όρους Βαράσοβα, ενώ αφού μεταφέρθηκε στο λιμένα Κάτω Βασιλικής, διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου ''ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ'', όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

 

*****

 

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Τύμβου Μαραθώνα Αττικής (Αγ. Παντελεήμονας), 66χρονος.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ύδρας, απογευματινές ώρες χθες, για περιστατικό πρόσκρουσης του Τ/Χ ''ΑΝΤΙΡΑΛ'' Τ.Π. 253-Θ΄ στη βραχονησίδα ''ΤΣΙΓΚΡΙ'', έναντι της περιοχής Αγίου Νικολάου ν. Ύδρας.

Άμεσα απέπλευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς επίσης και το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΓΚΛΑΝΤΙΕΪΤΟΡ'' Ν. Ύδρας 1061 με επιβαίνων στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισαν το ανωτέρω ταχύπλοο σκάφος να έχει προσκρούσει επί της βραχώδους ακτής, ενώ ο μοναδικός επιβαίνοντας σε αυτό είχε μεταβεί στη στεριά με ιδία μέσα.

Το ''ΑΝΤΙΡΑΛ'', συνοδευόμενο από το σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια από το ''ΓΚΛΑΝΤΙΕΪΤΟΡ'' στην περιοχή ''ΠΑΛΑΜΙΔΑ'' Ύδρας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ως άνω ταχύπλοου σκάφους μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

 

*****

 

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, μεσημβρινές και απογευματινές ώρες χθες, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

  • 63χρονου από το λιμένα ν. Αμοργού στο λιμένα ν. Νάξου, με Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙV'' Ν.Ν. 64 και

  • 32χρονης από το λιμένα ν. Πάτμου στο λιμένα Παρθένι ν. Λέρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΔΕΛΦΙΝΙ'' Ν. Λ. 56..

 

*****

 

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα – καρέτα εντοπίστηκε νεκρή από τη Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας στην παραλία Ηλιακτής ν. Σαλαμίνας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL