Θάνατος λουόμενου στην Κυλλήνη –

Θάνατος λουόμενου στην Κυλλήνη –  Διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού χειριστή της λέμβου στη Σάμο – Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στην Κω – Τραυματισμός επιβάτιδος εντός Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο Ηράκλειο – Διακομιδή ασθενούς
 
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες χθες, από την παραλία Λεχαινών Κυλλήνης, 62χρονος ημεδαπός.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. 
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.
 
*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα δύο (42) αλλοδαπών προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019''.
Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια Κοκκαρίου ν. Σάμου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο  με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του εν λόγω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος Σάμου, ενώ συνελήφθη ένας 23χρονος αλλοδαπός εξ αυτών, ως ο χειριστής της λέμβου.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση δέκα (10) αλλοδαπών προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019''.
Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ''ΑΜΜΟΓΛΩΣΣΑ'' ν. Κω, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο  με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του εν λόγω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Κω.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
*****
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου για περιστατικό τραυματισμού 55χρονης επιβάτιδος κατά τη διαδικασία επιβίβασης επί του Ε/Γ-Ο/Γ “ΚΡΗΤΗ ΙΙ” Ν.Χ.25.
Η εν λόγω 55χρονη έχασε την ισορροπία της ανεβαίνοντας τις κυλιόμενες σκάλες του πλοίου, με αποτέλεσμα να πέσει χτυπώντας στο κεφάλι της. Άμεσα διεκομίσθη στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου για εξετάσεις, από όπου εξήλθε αυθημερόν.
 
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, βραδινές ώρες χθες, από το λιμένα Πίσω Αετού Ιθάκης στο λιμένα Σάμης Κεφαλληνίας, με το Ε/Π-Τ/Ρ “ΟΔΥΣΣΕΑΣ” Ν. Ιθάκης 459, 65χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
 
 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL