Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ στην Αίγινα - Προσάραξη ιστιοφόρου σκάφους στη Χαλκίδα - Αποβίβαση ασθενούς επιβάτιδος από κρουαζιερόπλοιο στη Μονεμβασιά - Διακομιδή ασθενούς

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ στην Αίγινα - Προσάραξη ιστιοφόρου σκάφους στη Χαλκίδα - Αποβίβαση ασθενούς επιβάτιδος από κρουαζιερόπλοιο στη Μονεμβασιά - Διακομιδή ασθενούς
 
  Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αίγινας, απογευματινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ ''ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ XVII'' Ν.Π.11483, ότι κατά την διάρκεια εκτέλεσης προγραμματισμένου δρομολογίου του προερχόμενο από το λιμένα Αγκιστρίου και με επόμενο λιμένα τον Πειραιά, με είκοσι οκτώ επιβάτες και έξι άτομα πλήρωμα, παρουσιάστηκε μηχανική βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή.
  Το πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Αίγινας όπου αποβιβάστηκαν οι επιβάτες του με ασφάλεια.
  Από το Λιμεναρχείο Αίγινας απαγορεύτηκε ο απόπλους του  ''ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ XVII'', μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ όλοι οι επιβάτες του προωθήθηκαν με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας  στον προορισμό τους με άλλα πλοία.
 
***** 
       Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Χαλκίδας, για την προσάραξη του ιστιοφόρου σκάφους ''ZALANG'', σημαίας Ολλανδίας, με δύο  αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στην θαλάσσια περιοχή Μπουρτζίου νότιας λιμενολεκάνης του λιμένα Χαλκίδας.
           Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., αλιευτικό σκάφος και περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου εντόπισαν το ανωτέρω ιστιοφόρο. 
           Το ''ZALANG'' αποκολλήθηκε και με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και του αλιευτικού, κατέπλευσε στο νότιο λιμένα Χαλκίδας με ασφάλεια. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
       Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ZALANG'' μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.
 
***** 
        Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μονεμβασιάς, ότι 74χρονη αλλοδαπή επιβάτης, του Κ/Ζ “WIND STAR” σημαίας Μπαχαμών, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
      Το πλοίο κατέπλευσε στον λιμένα Μονεμβασιάς, όπου αποβίβασε την ασθενή, η οποία στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας/Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων για ιατρική περίθαλψη.
***** 
              Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Πίσω Αετού Ιθάκης στο λιμένα Σάμης Κεφαλληνίας, με το Ε/Π-Τ/Ρ “ΟΔΥΣΣΕΑΣ” Ν. Ιθάκης 459, 44χρονος ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL