Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στην Αλεξανδρούπολη -

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στην Αλεξανδρούπολη - Έρευνες και εντοπισμός αγνοούμενου υποβρύχιου αλιέα στην Κεραμωτή Καβάλας – Αποβίβαση ασθενούς μέλους πληρώματος στην Κέρκυρα –  Θάνατος λουόμενου  στον Άλιμο – Διακομιδή Ασθενούς
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα επτά  (37) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Αλεξανδρούπολης, πνευστή λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Αλεξανδρούπολης.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης.
 
*****
         Ενημερώθηκαν βραδινές ώρες οι Λιμενικές Αρχές Καβάλας, Κεραμωτής και Θάσου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ για ύπαρξη αγνοούμενου 33χρονου υποβρύχιου αλιέα στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Κεραμωτής.
       Στην περιοχή έσπευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα αλιευτικό σκάφος και ένα Ε/Γ-Ο/Γ κενό επιβατών. Ο αλιέας εντοπίστηκε στην περιοχή μεταξύ νήσου Θαλασσοπούλας και παραλίας Κ.Α.Α.Υ καλά στην υγεία του.
 *****
           
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, από τον Πλοίαρχο του κρουαζιερόπλοιου ''MARELLA DISCOVERY'' σημαίας Μάλτας,  ότι 28χρονος ναυτικός του πλοίου (προσωπικό καταστήματος του πλοίου) έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης .
Ο ανωτέρω 28χρονος, παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.
 
***** 
 
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε 84χρονος ημεδαπός, μεσημβρινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Αλίμου. 
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου του Λιμεναρχείου Σαρωνικού, ενώ η σορός έχει μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
 
***** 
 
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, απογευματινές ώρες χθες, από το λιμένα Πάτμου  στο λιμένα Λειψών, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΔΕΛΦΙΝΙ'' Ν.Λ. 56, 16χρονη αλλοδαπή, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL