Εκδήλωση πυρκαγιάς σε βοηθητικό σκάφος ιχθυοκαλλιέργειας στο Αλιβέρι – Ανεύρεση αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών στην Κέρκυρα – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα – Θάνατος αλλοδαπού στα Σύβοτα

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αλιβερίου πρωινές ώρες σήμερα, από τον φύλακα ιδιωτικών εγκαταστάσεων υδατοκαλλιέργειας,  για περιστατικό εστίας καπνού σε βοηθητικό σκάφος ιχθυοκαλλιέργειας το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στις εν λόγω εγκαταστάσεις. 
Άμεσα μετέβη στην περιοχή περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου διαπίστωσε την ύπαρξη καπνού στη μηχανή του σκάφους ενώ σύμφωνα με το κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που ήταν ήδη εκεί, η εστία ήταν αποτέλεσμα βραχυκυκλώματος στην μπαταρία.
Από τη Λιμενική Αρχή Αλιβερίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας  που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και την επιθεώρησή του. 
Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας για εντοπισμό ατόμου - αγνώστων λοιπών στοιχείων - στην εξωτερική περίμετρο του περίφρακτου χώρου του νέου λιμένα Κέρκυρας. 
Άμεσα, στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής και απέκλεισαν τον χώρο, ενώ το προαναφερόμενο  άτομο είχε ήδη τραπεί σε φυγή. Στη συνέχεια, εντόπισαν και κατάσχεσαν ένα μαύρο σακίδιο πλάτης εντός του οποίου βρέθηκαν τέσσερα (04) γυάλινα μπουκάλια τα οποία περιείχαν βενζίνη ενώ τα στόμιά τους ήταν κλεισμένα με κομμάτια υφάσματος εμποτισμένα επίσης με βενζίνη, καθώς και μία (01) πένσα.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
*****
Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών ηλικίας 33 και 41 ετών αντίστοιχα προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 33χρονος αλλοδαπός  κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφό και ο 41χρονος  κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα άλλου προσώπου, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό.
Επιπρόσθετα διαπιστώθηκε ότι για τον 41χρονο υπάρχει καταχώρηση με το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου του σε έδαφος SCHENGEN.
 
Επίσης,  στη σύλληψη μιας 27χρονης αλλοδαπής προέβησαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής  Ηγουμενίτσας, όταν σε έλεγχο που διενεργήθηκε  εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι η 27χρονη κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφό άλλου προσώπου, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
*****
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Συβότων, από υπάλληλο Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας λιμένα Συβότων ότι 53χρονος αλλοδαπός, επιβαίνων στο ιστιοφόρο σκάφος «FREJA» σημαίας Ολλανδίας που ελλιμενίζεται στο λιμάνι Συβότων , δεν δίνει σημεία ζωής κατόπιν ανεπιτυχών προσπαθειών τηλεφωνικής επικοινωνίας.
Άμεσα στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβη στη θέση ελλιμενισμού του σκάφους και διαπίστωσε ότι ο 53χρονος βρισκόταν στην καμπίνα του χωρίς τις αισθήσεις του. Στην συνέχεια ειδοποιήθηκε ιατρός ο οποίος διαπίστωσε τον θάνατο του ανωτέρω άνδρα.
Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Συβότων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL