Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ πλοίου στη Τήνο – Θάνατος ανδρών στη Σαλαμίνα, την Εύβοια και την Κυλλήνη– Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα – Διακομιδές ασθενών - Εντοπισμός νεκρών θαλάσσιων χελωνών

 
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Άνδρου, απογευματινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ ''ΣΟΥΠΕΡ ΕΞΠΡΕΣ'' Ν.Π. 12580, ότι κατά την διάρκεια εκτέλεσης προγραμματισμένου δρομολογίου από λιμένα Γαυρίου Άνδρου για λιμένα Τήνου με  281 επιβάτες, 55 Ι.Χ.Ε. οχήματα και 5 δίκυκλα, παρουσιάστηκε βλάβη στην τουρμπίνα μιας εκ των τεσσάρων μηχανών του πλοίου.
Το ανωτέρω πλοίο, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από Ραφήνα για Άνδρο – Τήνο – Μύκονο – Νάξο – Πάρο – Πειραιά,  συνέχισε τον πλου του και κατέπλευσε στο λιμένα της Τήνου όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες και τα οχήματα .
Από το Λιμεναρχείο Τήνου απαγορεύτηκε ο απόπλους του  ''ΣΟΥΠΕΡ ΕΞΠΡΕΣ'', μέχρι  προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
*****
Χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα 79χρονος ημεδαπός,  από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας«ΜΙΚΡΗΣ ΗΛΙΑΚΤΗΣ»  Σαλαμίνας.
Ο 79χρονος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Προανάκριση διενεργείται από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.
*****
Χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα 72χρονος ημεδαπός,  από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας «ΧΙΛΙΑΔΟΥΣ» δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων ν. Εύβοιας.
Ο 72χρονος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Κύμης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από το Λιμεναρχείο Κύμης που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.
*****
Χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα 76χρονος ημεδαπός,  από τη θαλάσσια περιοχή Κυλλήνης ν. Ηλείας.
Ο 76χρονος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Κυλλήνης του Λιμεναρχείου Κατάκολου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.
*****
Στη σύλληψη ενός 20χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα άλλου προσώπου, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν  τα ανωτέρω έγγραφα.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: 
86χρονης, από το λιμένα ν. Κύθνου στο λιμένα ν. Λαυρίου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και
40χρονου αλλοδαπού από το λιμένα Κουφονησίου στο λιμένα ν. Νάξου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙV'' Ν.Ν. 64.
*****
Μία θαλάσσια χελώνα εντοπίστηκε νεκρή από τη Λιμενική Αρχή Παλαιάς Μονεμβασιάς στη θαλάσσια περιοχή Γέφυρα Κάστρου Μονεμβασιάς.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
*****
Μία θαλάσσια χελώνα εντοπίστηκε νεκρή από τη Λιμενική Αρχή Σκάλας Αταλάντης στη θαλάσσια περιοχή «ΠΑΛΙΑ ΛΙΒΑΝΑΤΩΝ» Φθιώτιδας.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL