Διάσωση αλλοδαπών στη Σύμη - Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα – Σύλληψη οδηγού χωρίς άδεια ικανότητας στην Ιθάκη – Παροχή συνδρομής σε Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφος στο Λαύριο – Διακομιδές ασθενών

 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση δεκαεπτά (17) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ''ν. ΝΙΜΟΥ'' ν. Σύμης, πνευστό σκάφος με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σύμης.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σύμης. 
*****
Στη σύλληψη ενός 27χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
*****
Για οδήγηση στερούμενος άδειας ικανότητας, συνελήφθη ένας 49χρονος οδηγός δίκυκλου οχήματος βραδινές ώρες χθες, εντός χερσαίας ζώνης λιμένα Βαθέως Ιθάκης από τα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ιθάκης.
*****
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λαυρίου για περιστατικό ακυβερνησίας λόγω μηχανικής βλάβης του Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφους «ΟΝΕΙΡΟ» Ν.Π. 11377 με έξι (06) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή Σουνίου.
Άμεσα στο σημείο κατέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου εντόπισε το ανωτέρω σκάφος καθώς και το Τ/Χ σκάφος «ΣΗ ΣΟΣ Ι» Τ.Λ. 325, με τη συνδρομή του οποίου το «ΟΝΕΙΡΟ»  ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στο λιμένα Λαυρίου. 
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: 
60χρονου, από το λιμένα Πίσω Αετού Ιθάκης στο λιμένα Σάμης Κεφαλληνίας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΟΔΥΣΣΕΑΣ'' Ν. Ιθάκης 459,
25χρονου, από το λιμένα ν. Σκύρου στο λιμένα ν. Κύμης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και
50χρονου, από το λιμένα Ίου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙΙ'' Ν. Νάξου 62.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL