Λιμεναρχείο στην Κυλλήνη

 
 
Λιμεναρχείο στην Κυλλήνη
 
Σε Λιμεναρχείο μετατάσσεται το Α’ Λιμενικό Τμήμα  του Λιμεναρχείου Κατάκολου με έδρα την Κυλλήνη, ύστερα από Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο υπογράφουν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης και ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών   Γεώργιος Χουλιαράκης.
 
Η απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας εκδόθηκε μετά από πρόταση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών.
 
Η  μετάταξη του Α’ Λιμενικού Τμήματος  του Λιμεναρχείου Κατάκολου σε Λιμεναρχείο κρίθηκε αναγκαία  με στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής στην Κυλλήνη, η οποία αποτελεί σημαντικό διαμετακομιστικό κέντρο, ιδιαίτερα κατά την  τουριστική περίοδο.
 
Η αρμοδιότητα του Λιμεναρχείου Κυλλήνης καθορίζεται στους λιμένες και όρμους και στην κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα και συγκεκριμένα:
 
Από την Άκρα Κουνουπέλι  του νομού Ηλείας προς  βορρά μέχρι και την παραλία Παλούκι Αμαλιάδας, τη νησίδα Καυκαλίδα, καθώς και τις παρακείμενες βραχονησίδες.
 
      
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL