Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ πλοίου στην Θήρα – Εντοπισμός και διασώσεις αλλοδαπών στη Μυτιλήνη και στην Κω – Θάνατος λουόμενων στη Νέα Πέραμο Αττικής και στο Μεσολόγγι – Διακομιδές ασθενών

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ πλοίου στην Θήρα – Εντοπισμός και διασώσεις

 

αλλοδαπών στη Μυτιλήνη και στην Κω – Θάνατος λουόμενων στη Νέα Πέραμο Αττικής

 

και στο Μεσολόγγι – Διακομιδές ασθενών

 

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θήρας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-ΤΑΧ ''CHAMPION JET 2'' σημαίας Κύπρου, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Ηρακλείου προς λιμένα Θήρας, Νάξο, Μύκονο, Πάρο, Ίο, Θήρα, Ηράκλειο, για βλάβη στην δεξιά εξωτερική κύρια μηχανή του πλοίου.

Το ''CHAMPION JET 2'' κατέπλευσε αυτοδυνάμως και με μειωμένη ταχύτητα στο λιμένα “ΑΘΗΝΙΟΣ” ν. Θήρας, όπου αποβίβασε με ασφάλεια τους 606 επιβάτες του.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, μέχρι προσκομίσεως βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με έτερο πλοίο.

*****

Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα τριών (33) αλλοδαπών προέβη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019''.

Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή «ΝΕΩΝ ΚΥΔΩΝΙΩΝ» ν. Λέσβου, πνευστή λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

 

*****

 

Στον εντοπισμό και τη διάσωση επτά (07) αλλοδαπών προέβη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019''.

Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή «ΛΑΜΠΗ» ν. Κω, πνευστή λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον επιβατικό λιμένα Κω.

Παράλληλα, το ίδιο πλωτό σκάφος της δύναμης FRONTEX, συνόδευσε στην ακτή και έτερη λέμβο με δεκαπέντε (15) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κω.

 

*****

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε από Α/Κ σκάφος σήμερα 73χρονη ημεδαπή στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της παραλίας Νέας Περάμου Αττικής,

Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Τζάνειο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από το Λιμενικό Τμήμα Μεγάρων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά.

 

*****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, 69χρονος ημεδαπός, στη θαλάσσια περιοχή «ΠΑΝΑΓΙΑ ΦΟΙΝΙΚΙΑ» Αιτωλικού.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» , όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από τη Λιμενική Αρχή Μεσολογγίου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

 

*****

 

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, πρώτες πρωινές και πρωινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

  • 74χρονου, από το λιμένα ν. Αλοννήσου στο λιμένα ν. Σκοπέλου με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ” Ν. Πειραιά 10001 και

  • 31χρονου, από το λιμένα ν. Μυκόνου στο λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV” Ν.Ν. 64.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL