Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στην Πάτμο – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στο Σαρωνικό –

Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στην Πάτμο – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στο Σαρωνικό – Θάνατος αλλοδαπού στη Χερσόνησο – Θάνατοι λουόμενων στη Σύρο, τον Άγιο Νικόλαο, τη Σαλαμίνα και τα Νέα Μουδανιά – Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα
 
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πάτμου, ότι το Ι/Φ-Κ/Μ “MUSCADE” σημαίας Αυστραλίας, κενό επιβατών, είχε ξεσύρει από τη θέση αγκυροβολίας του στη θαλάσσια περιοχή “ΜΕΛΟΪ” Πάτμου, προς βραχώδη περιοχή.
Άμεσα στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Τ/Χ “ΚΛΕΑΝΘΗΣ” Τ.Π. 102, εντοπίζοντας το “MUSCADE” σε δυσχερή θέση, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν οι αλλοδαποί ιδιοκτήτες του σκάφους, οι οποίοι μετέβησαν επί αυτού.
Κατόπιν συνεννόησης με επαγγελματία δύτη και με τη συνδρομή του  Τ/Χ “ΚΛΕΑΝΘΗΣ” πραγματοποιήθηκε αποκόλληση του “MUSCADE” με ιδία μέσα, το οποίο κατέπλευσε συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και του εν λόγω ταχύπλοου, στον εμπορικό λιμένα Σκάλας Πάτμου, όπου προσδέθηκε με ασφάλεια. 
Από το Λιμεναρχείο Πάτμου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση. 
 
 
*****
 
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σαρωνικού, για προσάραξη του Ε/Π-Τ/Ρ “ΜΙΔΑΣ” Ν.Π. 12291, με πέντε (05) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, σε άκρο της θαλάσσιας περιοχής Αγίου Κοσμά και συνέχιση πλεύσης του σκάφους με ιδία μέσα στη μαρίνα Αλίμου.
Άμεσα στελέχη της οικεία Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στη μαρίνα Αλίμου, όπου το “ΜΙΔΑΣ” προσδέθηκε με ασφάλεια, χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός.
Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Λιμεναρχείου Σαρωνικού, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους , μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση. 
 
*****
 
Εντοπίστηκε, πρωινές ώρες σήμερα, σορός 72χρονου αλλοδαπού, στην παραλία Μαλίων Δήμου Χερσονήσου.
Ο θάνατος του ανωτέρω διαπιστώθηκε από ιατρό του Ιατρικού Κέντρου Μαλλιων, ενώ η σορός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή.
Προανάκριση διενεργείται από το Β' Λιμενικό Τμήμα Χερσονήσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου.
 
*****
 
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή “ΚΙΝΙΟΥ” ν.Συρου, 85χρονος.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.
 
*****
 
Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή “ΚΑΛΟ ΧΩΡΙΟ” Δήμου Αγίου Νικολάου, 76χρονη.
Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
 
*****
 
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από την παραλία Αγίου Νικολάου Σαλαμίνας, 71χρονος.
Ο ανωτέρω, ο οποίος έχασε τις αισθήσεις του στην εν λόγω παραλία, διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από το Γ' Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
 
*****
 
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από την παραλία Νέας Ηράκλειας Χαλκιδικής, 74χρονος.
Ο ανωτέρω, ο οποίος εξήλθε από τη θάλασσα και έχασε τις αισθήσεις του, διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο “ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ” Θεσσαλονίκης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Νέων Μουδανιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
 
*****
 
Στη σύλληψη ενός 30χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL