Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των αλλοδαπών διακινητών τους στην Καλαμάτα – Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στη Λέρο –

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των αλλοδαπών διακινητών τους στην Καλαμάτα – Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στη Λέρο – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Κεφαλληνία – Διακομιδή ασθενούς
 
 
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Καλαμάτας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, για ακυβέρνητο μηχανοκίνητο σκάφος, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά ν. Ζακύνθου. 
Άμεσα στο σημείο κατέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Δ/Ξ “KRITI JADE” Ν.Π. 11899, το οποίο περισυνέλεξε τους πενήντα επτά (57) επιβαίνοντες του σκάφους και τους μετέφερε, συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. στον λιμένα Καλαμάτας, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια, με τη συνδρομή των Ε/Γ-ΛΑΝΤΖΩΝ “ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ι” Ν.Κ. 307 και “ΜΑΡΙΑ” Ν.Κ.274.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν δύο (02) εκ των ανωτέρων αλλοδαπών, ως οι χειριστές του μηχανοκίνητου σκάφους.
 
*****
 
Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Λέρου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, για ακυβερνησία, λόγω απώλειας άγκυρας και αδυναμίας εκκίνησης μηχανής, του Ι/Φ “BUDAI” σημαίας Ηνωμένου Βασιλείου, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή εντός του όρμου Αγίας Μαρίνας Λέρου.
Άμεσα στο σημείο μετέβησαν το Α/Κ “ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ” Ν.Λ. 100 και το Ε/Ρ “ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ” Λ.Λ. 772, τα οποία ρυμούλκησαν το “BUDAI” στον όρμο “ΑΛΙΝΤΩΝ” Λέρου, όπου προσδέθηκε με ασφάλεια.
Από το Λιμεναρχείο Λέρου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση. 
 
*****
 
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ” Ν.Π. 8597, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο στην πορθμειακή γραμμή Ληξούρι -Αργοστόλι Κεφαλληνίας, για βλάβη στο υδραυλικό σύστημα λειτουργίας του καταπέλτη.
Με τον κατάπλου του πλοίου στον λιμένα Ληξουρίου απαγορεύτηκε ο απόπλους του από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ κατόπιν αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού, επετράπη η συνέχιση πλόων του. 
 
 
*****
 
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Πάρου  στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Π-Τ/Ρ “ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι” Ν.Π 8745, 24χρονος ο οποίος  έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL