Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ στη Μύκονο - Σύγκρουση ιστιοφόρου σκάφους με αλιευτικό σκάφος στην Αλόννησο - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμούς στον Πόρο - Τραυματισμός ναυτικού στο Λαύριο – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα και στην Ηγουμενίτσα -

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ στη Μύκονο - Σύγκρουση ιστιοφόρου σκάφους με αλιευτικό σκάφος στην Αλόννησο - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμούς στον Πόρο - Τραυματισμός ναυτικού στο Λαύριο – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα και στην Ηγουμενίτσα - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας στην Κόρινθο 
 
      Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Μυκόνου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-ΤΑΧ ''CHAMPION JET 2'' σημαίας Κύπρου, για μηχανική βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή του, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Ηρακλείου προς λιμένες Θήρας, Μυκόνου, Νάξου, Θήρας, Ηρακλείου, με εκατόν εβδομήντα επτά (177) επιβάτες και δύο (02) ΙΧΕ οχήματα, χωρίς να αιτεί συνδρομή.
     Το ''CHAMPION JET 2'' κατέπλευσε αυτοδυνάμως και με μειωμένη ταχύτητα στο λιμένα Μυκόνου, όπου αποβίβασε με ασφάλεια όλους τους επιβάτες του, ενώ οι επιβάτες των επόμενων προορισμών προωθήθηκαν με άλλα πλοία με μέριμνα της εταιρείας. 
     Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, ενώ μετά την προσκόμιση  βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, του επετράπη ο απόπλους.
 
*****
       Ενημερώθηκαν, απογευματινές ώρες χθες,οι Λιμενικές Αρχές Σκιάθου και Αλοννήσου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, για τη σύγκρουση του ιστιοφόρου ''ALPAIRE'' σημαίας Ιρλανδίας με επτά (07) επιβαίνοντες και του αλιευτικού ''ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ'' Ν.Θ. 1548 με έναν (01) επιβαίνων, χωρίς να αιτούν συνδρομή.
       Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για παροχή συνδρομής, όπου με τη συνοδεία του, τα δύο σκάφη κατέπλευσαν ασφαλώς στο λιμένα ''ΠΑΤΗΤΗΡΙ'' Σκοπέλου.
                Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ή θαλάσσια ρύπανση.
 
       *****
         Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, στην παραλιακή οδό λιμένα Πόρου, όπου ανετράπη δίκυκλο όχημα με 66χρονο οδηγό και με 56χρονο συνοδηγό, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους.
          Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο όχημα στο Κέντρο Υγείας Γαλατά και ακολούθως στο Νοσοκομείο Άργους για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.
          Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Πόρου.
              
         *****
     Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λαυρίου, από τον ναυτικό πράκτορα του Ε/Γ-Ο/Γ ''KAUNAS'' σημαίας Παναμά, για περιστατικό τραυματισμού 26χρονου ναυτικού (αλλοδαπός, ειδικότητας Γ' Μηχανικός).
    Συγκεκριμένα, κατά δήλωση του, ο τραυματισμός έλαβε χώρα εντός του μηχανοστασίου του πλοίου κατά τη διάρκεια της καθημερινής του εργασίας, όπου υπέστη έγκαυμα από ατμό.
   Ο ναυτικός μεταφέρθηκε με συνοδεία στελέχους της οικείας Λιμενικής Αρχής στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο ''ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ'', απ 'όπου και εξήλθε.
 
       *****
        Στη σύλληψη πέντε (05) αλλοδαπών προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
   Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
     Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
        *****
   Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
    Συγκεκριμένα, σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα , με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό.
      Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
    
       *****
    Μία χελώνα του είδους καρέτα – καρέτα εντοπίστηκε βραδινές ώρες σήμερα στην παραλία Λουτρακίου Κορινθίας.
     Από το Λιμεναρχείο Κορίνθου ενημερώθηκε η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL