Μηχανική βλάβη Ε/Γ – Ο/Γ - Τ/Χ πλοίου στη Ραφήνα – Θάνατοι λουόμενων στη Ραφήνα – Διοικητικές κυρώσεις για παράνομη διαφήμιση ναύλωσης ιδιωτικού σκάφους αναψυχής στην Κέρκυρα - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας στον Σαρωνικό και στην Καβάλα

 
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ραφήνας, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ “ΑΝΔΡΟΣ ΤΖΕΤ” σημαίας Κύπρου, για βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή του πλοίου, πιθανόν λόγω εμπλοκής ξένου αντικειμένου, κατά την διάρκεια εκτέλεσης προγραμματισμένου του δρομολογίου από Άνδρο για Ραφήνα.
Το “ΑΝΔΡΟΣ ΤΖΕΤ”, το οποίο μετέφερε 264 επιβάτες και 09 Ι.Χ.Ε., πλέοντας συμβατικά κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα της Ραφήνας.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού κλάσης και πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ οι επιβάτες και τα οχήματα του επόμενου προγραμματισμένου δρομολογίου του “ΑΝΔΡΟΣ ΤΖΕΤ”, προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της εταιρείας. 
Στη συνέχεια και κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας επετράπη ο απόπλους του “ΑΝΔΡΟΣ ΤΖΕΤ” για λιμένα Νάξου προκειμένου αυτό ενταχθεί στα εγκεκριμένα δρομολόγια του.
*****
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Μαραθώνα Αττικής, 81χρονος.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής & Τοξικολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας.
*****
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή Νέας Μάκρης Αττικής, 73χρονος.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας.
*****
Η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων κινήθηκε από την Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, σε βάρος του ιδιωτικού σκάφους αναψυχής ''DELICIA'' σημαίας Ιταλίας.
Συγκεκριμένα, κατόπιν ελέγχου που διενεργήθηκε από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας στα ναυτιλιακά έγγραφα του ανωτέρω σκάφους, διαπιστώθηκε ότι το ανωτέρω σκάφος διαφημιζόταν σε διεθνή ιστοσελίδα, με σκοπό την εκναύλωσή του για εκτέλεση πλόων αναψυχής, κατά παράβαση των διατάξεων της παραγράφου 4 του άρθρου 9 του Ν. 4256/2014, όπως  ισχύει.
 
Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό στο www.hcg.gr.
*****
Μία χελώνα του είδους καρέτα – καρέτα εντοπίστηκε, πρωινές ώρες σήμερα, σε βραχώδη περιοχή έξω από το χερσαίο χώρο της Μαρίνας Αγίου Κοσμά.
Από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού ενημερώθηκε η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
*****
Μία χελώνα του είδους καρέτα – καρέτα εντοπίστηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στην παραλία Νέας Ηρακλείτσας Καβάλας.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας ενημερώθηκε η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL