Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Ηγουμενίτσα - Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Π/Κ σκάφους στην Αίγινα - Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στο Νέο Μαρμαρά - Θάνατος λουόμενων στην Κύμη και τα Νέα Μουδανιά - Διακομιδή ασθενούς

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Ηγουμενίτσα - Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Π/Κ σκάφους στην Αίγινα - Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στο Νέο Μαρμαρά - Θάνατος λουόμενων στην Κύμη και τα Νέα Μουδανιά - Διακομιδή ασθενούς

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, απογευματινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΝΩ ΧΩΡΑ ΙΙ'' Ν.Π.11173, ότι κατά τη διαδικασία εκκίνησης Νο2 ηλεκτρογεννήτριας διαπιστώθηκε αύξηση θερμοκρασίας ύδατος ψύξεως δικτύου αυτής.

Το ανωτέρω πλοίο βρισκόταν προσδεμένο στο λιμένα Ηγουμενίτσας και είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο την 18:45 για λιμένα Κέρκυρας με 181 επιβάτες, 38 Ι.Χ., 04 Λ/Φ και 14 Φ/Γ.

μεσα επιβιβάστηκε Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων προς διαπίστωση της βλάβης, ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΑΝΩ ΧΩΡΑ ΙΙ'' μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Το επιβατικό κοινό προωθήθηκε στον προορισμό του την 20:00 με το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΚΕΡΚΥΡΑ ΕΞΠΡΕΣ'' Ν.Π.12219.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αίγινας, απογευματινές ώρες σήμερα, από τον Κυβερνήτη του Ε/Γ-Π/Κ ''ΝΕΡΑΪΔΑ'' Ν. Αίγινας 83, ότι ενώ ετοιμαζόταν να εκτελέσει προκαθορισμένο δρομολόγιο παραλαβής επιβατών με εισιτήριο από τη Νήσο Μονή και επιστροφή τους στη ν. Αίγινα, σταμάτησε η λειτουργία της μηχανής.

Με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας οι προς παραλαβή από Νήσο Μονή τριάντα τρεις (33) επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με έτερο επαγγελματικό σκάφος.

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΝΕΡΑΪΔΑ'' μέχρι αποκατάστασης βλάβης, επιθεώρησής του και έκδοσης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

 

*****

 

Στην απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Τ/Ρ ἈΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ'' Μ.Ν.Ι. 124 προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Νέου Μαρμαρά, διότι κατά τη διενέργεια έκτακτης επιθεώρησης διαπιστώθηκαν σοβαρές ελλείψεις σε τομείς πυροσβεστικών, σωστικών και ναυτιλιακού εξοπλισμού.

 

*****

 

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, βραδινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας ''ΜΟΥΡΤΕΡΗ'' Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, 82χρονος.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Κύμης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής Τοξικολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κύμης.

 

*****

 

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή Ν. Ποτίδαιας Θερμαϊκού Κόλπου, 71χρονος.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Νέων Μουδανιών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Νέων Μουδανιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.

 

*****

 

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, βραδινές ώρες σήμερα, από το λιμένα ν. Νάξου στο λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Α/Ψ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙ'' Ν.Ν. 57, 38χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL