Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σαμοθράκη – Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη του χειριστή στο Σιγρί– Ακυβερνησία ιδιωτικού σκάφους στην Άνδρο – Εντοπισμός πυρομαχικού στην Κίσσαμο – Σύλληψη αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα –

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σαμοθράκη – Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη του χειριστή στο Σιγρί– Ακυβερνησία  ιδιωτικού σκάφους στην Άνδρο – Εντοπισμός πυρομαχικού στην Κίσσαμο – Σύλληψη αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας στο Γύθειο
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι πέντε (25) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Λακκώματος ν. Σαμοθράκης, λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Καμαριώτισσας Σαμοθράκης.
Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Σαμοθράκης του Κεντρικού  Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης.
 
 *****             
Στον εντοπισμό είκοσι πέντε (25) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σιγρίου, στην περιοχή “ΓΑΒΑΘΑ” ν. Λέσβου, οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί  επί της ακτής, ενώ εντοπίστηκε μεταξύ αυτών και ο 26χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου που τους μετέφερε ο οποίος και συνελήφθη.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Σιγρίου.
      
 *****
 
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή  Άνδρου, από τον Κυβερνήτη του ιδιωτικού σκάφους Α/Ψ  “ΑΘΗΝΑ” Σ.Α. 53-Α΄, για ακυβερνησία του, λόγω μηχανικής βλάβης, στην θαλάσσια περιοχή Παλαιόπολης Άνδρου.
Άμεσα στο σημείο μετέβησαν ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το ιδιωτικό σκάφος “ΙΩΑΝΝΗΣ Σ.”  Σ.Α. 113-Α΄,  προς παροχή συνδρομής.
Το ακυβέρνητο σκάφος ρυμουλκήθηκε από το ιδιωτικό σκάφος “ΙΩΑΝΝΗΣ Σ.” Σ.Α. 113-Α΄  και συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.  και των Α/Κ σκαφών “ΚΑΠΕΤΑΝ ΣΩΤΗΡΗΣ” Σ.Α. 40- Α΄ και  “ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ” Ν. Μυκόνου 112, προσέδεσε με ασφάλεια στο λιμένα Μπατσίου Άνδρου. 
Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Γαυρίου Άνδρου του Λιμεναρχείου Άνδρου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και επιθεώρησής του από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων.
 
 *****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κισσάμου, μεσημβρινές ώρες χθες, από ιδιώτη, για την ανεύρεση μίας (01) οβίδας, στη θαλάσσια περιοχή Μέρη Πηγάδι Καστελίου Κισσάμου και συγκεκριμένα σε βάθος επτά (07) μέτρων και σε απόσταση περίπου εκατό (100) μέτρων από την ακτή.
Από το Λιμενικό Σταθμό Κισσάμου ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες  για τις δικές τους ενέργειες.
 *****
 
Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 50 και 54 ετών αντίστοιχα προέβησαν, βραδινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι στερούνταν θεώρησης  εισόδου σε έδαφος Schengen επί των διαβατηρίων τους,  με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα. 
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
 
 *****
Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα – καρέτα εντοπίστηκε νεκρή από τη Λιμενική Αρχή Γυθείου στην παραλία «ΠΑΧΙΑ ΑΜΜΟΣ» Δήμου Μονεμβασιάς. 
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL