Θάνατος λουόμενου στη Θάσο - Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στο Φαρμακονήσι – Ακυβερνησία Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στο Νυδρί – Παροχή συνδρομής σε τραυματία στο Ρέθυμνο - Αποβίβαση ασθενούς επιβάτη από Ι/Φ σκάφος στη Λευκάδα

 Θάνατος λουόμενου στη Θάσο - Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στο Φαρμακονήσι – Ακυβερνησία Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στο Νυδρί –  Παροχή συνδρομής σε τραυματία στο Ρέθυμνο - Αποβίβαση ασθενούς επιβάτη από Ι/Φ σκάφος στη Λευκάδα 
 
     Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από την θαλάσσια περιοχή “ΣΚΑΛΑΣ ΡΑΧΩΝΙΟΥ” ν. Θάσου, 48χρονου αλλοδαπού.
       Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο  Κέντρο Υγείας Πρίνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
      Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα Θάσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θράκης για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.
 
*****
     Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα δύο (42) αλλοδαπών προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
       Ειδικότερα, ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Φαρμακονησίου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
      Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα του  σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στην προβλήτα ν. Φαρμακονησίου.
        Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου. 
 
  *****
      Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Νυδρίου, για  ακυβερνησία του Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ'' Ν.Π. 9239, λόγω μηχανικής βλάβης  στο πηδάλιό του, στη θαλάσσια περιοχή της ν.Σκορπιού, με τετρακόσιους ενενήντα επιβάτες.
    Άμεσα στην περιοχή μετέβη το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΝΥΔΡΙ ΣΤΑΡ 1'' Ν.Κ. 208, το οποίο ρυμούλκησε το ''ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ'' στο λιμένα Νυδρίου με ασφάλεια, όπου αποβιβάστηκαν όλοι οι επιβαίνοντές του.
      Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Νυδρίου του Λιμεναρχείου Λευκάδας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
 
  *****
    Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αγίας Γαλήνης απογευματινές ώρες σήμερα, για περιστατικό τραυματισμού 34χρονου άνδρα, στον αριστερό του ώμο, κατά την κατάβαση του σε μονοπάτι με προορισμό την παραλία Πρέβελη. 
        Για την περιοχή απέπλευσαν ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και δύο Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφη.
     Τον τραυματία παρέλαβε το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΦΟΙΝΙΚΑΣ'' Ν.Χ. 192 και τον μετέφερε στο λιμένα Πλακιά, όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου.
 *****
    Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, Λιμενική Αρχή Νυδρίου, για την ασθένεια 72χρονου επιβάτη του Ι/Φ σκάφους ''SECOND STAR'' σημαίας Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά ν. Σκορπιού.
        Κατά τον κατάπλου του ανωτέρω σκάφους στο λιμένα Νυδρίου Λευκάδας, ο 72χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας, για περαιτέρω εξετάσεις.
 
 *****
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL