Ανατροπή τροχοβίλας στην περιοχή της Σωζόπολης Χαλκιδικής και θανάσιμος τραυματισμός δύο ατόμων – Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στην Σκιάθο

 

Ανατροπή τροχοβίλας στην περιοχή της Σωζόπολης Χαλκιδικής και θανάσιμος τραυματισμός δύο ατόμων – Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στην Σκιάθο

 

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Nέων Μουδανιών, ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, ανετράπη τροχοβίλα η οποία βρισκόταν σταθμευμένη σε παρακείμενη παραλία της Σωζόπολης Χαλκιδικής. Για το σημείο άμεσα αναχώρησε περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για την παροχή συνδρομής.

Εντός της τροχοβίλας εντοπίστηκε νεκρός άνδρας, 72 ετών και κοντά σε αυτήν βρέθηκαν δύο ακόμη άτομα τραυματισμένα, μία γυναίκα αλλοδαπή 70 ετών και ένας άνδρας αλλοδαπός 48 ετών, καθώς και τέταρτο άτομο ηλικίας 19 ετών καλά στην υγεία του.

Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Ν.Καλλικράτειας, όπου η γυναίκα κατέληξε, ενώ ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πολύγυρου, όπου νοσηλεύεται με πολλαπλά κατάγματα. Η σορός του 72χρονου μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ν.Μουδανιών.

Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Νέων Μουδανιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, έχει παραγγελθεί διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής των δύο σορών.

*****

Ενημερώθηκαν βραδινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Σκιάθου και Σκοπέλου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης του ιστιοφόρου σκάφους ''ΛΕΥΚΟΘΕΑ'' Ν.Π. 10927, με τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 1,5 ν.μ. νότια της παραλίας Κουκουναριών Σκιάθου.

Η κινητοποίηση του ΕΚΣΕΔ υπήρξε άμεση και στην περιοχή έσπευσαν ένα (01) Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος και ένα (01) παραπλέον Φ/Γ πλοίο. Το '”ΛΕΥΚΟΘΕΑ'' ρυμουλκήθηκε ασφαλώς από το Ε/Γ-Τ/Ρ στο λιμένα Σκιάθου και με τους επιβαίνοντές του καλά στην υγεία τους.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε εισροή υδάτων, ή τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL