Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τις έρευνες προς εντοπισμό αγνοούμενου αλιέα στην Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής – Θάνατος λουόμενου στο Παράλιο Άστρος -Πρόσκρουση Ε/Π -Τ/Ρ σκάφους στο Πέραμα - Σύλληψη αλλοδαπού και του διακινητή του στην Πάτρα

Συνέχεια ενημέρωσης:
Αναφορικά με τον 62χρονο, ο οποίος είχε μεταβεί απογευματινές ώρες την 10/07/2019, στη θαλάσσια περιοχή Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής για διενέργεια αλιείας με αλιευτικό σκάφος και έκτοτε αγνοείτο, γνωρίζεται ότι εντοπίστηκε η σορός του, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή 6,8 ν.μ. νοτιοανατολικά Νέας Καλλικράτειας. 
Η σορός εντοπίστηκε από ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, μεταφέρθηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚ.Τ. στον εμπορικό λιμένα Ν. Μουδανιών και στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ν. Μουδανιών, όπου αναγνωρίστηκε από τους οικείους του. 
Προανάκριση διενεργείται από το Β' Λιμενικό Τμήμα Νέων Μουδανιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
*****
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από την θαλάσσια περιοχή Τ.Κ. Ξηροπήγαδου Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, 71χρονος ημεδαπός.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο  Κέντρο Υγείας Άστρους, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ναυπλίου και Καλαμάτας.
Προανάκριση διενεργείται από το Γ' Λιμενικό Τμήμα Παράλιου Άστρους του Λιμεναρχείου Ναυπλίου. 
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Περάματος για περιστατικό πρόσκρουσης του Ε/Π/-Τ/Ρ σκάφους “ΑΛΕΞΑ ΤΖΕΙ” Ν.Π. 12641 σε περίφραξη ναυπηγείου στο Πέραμα. 
Σύμφωνα με δήλωση του πλοιάρχου, κατά τη διάρκεια χειρισμών για αλλαγή θέσης ελλιμενισμού του από τον θαλάσσιο χώρο του ναυπηγείου που βρισκόταν το σκάφος, σε νέο σημείο πρόσδεσης, προσέκρουσε με την πλώρη στην περίφραξη του παρακείμενου ναυπηγείου με αποτέλεσμα την πρόκληση μικρών υλικών ζημιών στο πρωραίο τμήμα (κοράκι) του σκάφους.
Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε  θαλάσσια ρύπανση, ενώ το ανωτέρω σκάφος προσέδεσε ασφαλώς στο ναυπηγείο.
Από το Δ' Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΑΛΕΞΑ ΤΖΕΙ” μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ κινήθηκε και η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων διότι το σκάφος δεν έφερε πιστοποιητικά αξιοπλοΐας σε ισχύ και δεν είχε εκδοθεί σχετική άδεια μεθόρμισης.
*****
Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, 39 και 26 ετών αντίστοιχα,  προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτρας στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών, εντοπίστηκε ο ανωτέρω 39χρονος ως οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος το οποίο επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, να μεταφέρει ως συνοδηγό έναν 26χρονο αλλοδαπό, για λογαριασμό του οποίου επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το Ι.Χ.Ε. όχημα και τα ανωτέρω έγγραφα.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL