Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή 62,6 gr κάνναβης στην Κω - Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Τ/Χ πλοίου στη Ραφήνα – Μηχανική βλάβη Ι/Φ σκάφους στην Ίο – Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα -Θάνατος αλλοδαπού επιβάτη Ι/Φ σκάφους στην Ιθάκη

 
Στη σύλληψη ενός 24χρονου προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμεναρχείου  Κω, για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον λιμένα Κω από στελέχη των Λιμενικών Αρχών Κω και Ρόδου, καθώς και κλιμακίου στελεχών Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ./ΔΙΔΙΝΑΛ, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Κ9, κατά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου,  κατελήφθη ο ανωτέρω να κατέχει εντός της ταξιδιωτικής του αποσκευής, μία (01) αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία που περιείχε ποσότητα πιθανότατα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους εξήντα δύο γραμμαρίων και έξι δεκάτων του γραμμαρίου (62,6 gr).
Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η προαναφερόμενη ποσότητα ναρκωτικής ουσίας.
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ραφήνας, απογευματινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Τ/Χ ''SUPERSPEED'' Ν.Π. 12507, ότι κατά την διάρκεια εκτέλεσης προγραμματισμένου δρομολογίου από Ραφήνα για Σύρο – Μύκονο -  Πάρο -Νάξο  - Κουφονήσια -Κατάπολα Αμοργού  με 178 επιβάτες και ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 0,5 ν.μ. νοτιοανατολικά ν. Πεταλιών παρουσιάστηκε δυσλειτουργία στην δεξιά κύρια μηχανή.
Το ανωτέρω πλοίο επέστρεψε αυτοδύναμα με μειωμένη ταχύτητα  στο λιμένα Ραφήνας  όπου αποβιβάστηκαν  με ασφάλεια όλοι οι επιβάτες του .
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας  απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''SUPERSPEED''  μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
*****
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ίου από τον Κυβερνήτη του Ι/Φ σκάφους “SMAJLA 2 SWEDEN” σημαίας Γαλλίας, για απώλεια της αριστερής προπέλας, εντός του λιμένα Ίου. 
Το εν λόγω σκάφος με τη χρήση της δεύτερης μηχανής και με τη βοήθεια στελεχών Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. προσδέθηκε ασφαλώς στο λιμένα Ίου.
Στο “SMAJLA 2 SWEDEN” επέβαιναν δώδεκα (12) αλλοδαποί, και είναι καλά στην υγεία τους, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Από Λιμεναρχείο Ίου, που διενεργεί την προανάκριση,  απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω σκάφους, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
*****
Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών ηλικίας 32 και 30 ετών, προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι η 30χρονη  κατείχε και επέδειξε για λογαριασμό δικό της και για τα δύο (02) ανήλικα τέκνα της , ταξιδιωτικά έγγραφα άλλων προσώπων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, με την άμεση συνέργεια του 32χρονου, ο οποίος τους συνόδευε και θα ταξίδευε μαζί τους. 
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ιθάκης, απογευματινές ώρες σήμερα,  για περιστατικό θανάτου  63χρονου αλλοδαπού επιβάτη του Ι/Φ -Α/Ψ σκάφους «STEPHANIE C» σημαίας Μ. Βρετανίας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω ενώ βρισκόταν στο ως άνω πλοίο, το οποίο ήταν προσδεμένο στο λιμένα Βαθέως Ιθάκης, έχασε τις αισθήσεις του και στη συνέχεια  διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κ.Υ. Ιθάκης, όπου μετά από προσπάθειες αναζωογόνησης διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL