Αιφνίδιος θάνατος άνδρα στην Αλεξανδρούπολη –

 Αιφνίδιος θάνατος άνδρα στην Αλεξανδρούπολη – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα – Διάσωση αλλοδαπών στη Χίο – Παροχή συνδρομής σε επιβαίνοντες λέμβου στη Σαλαμίνα 
 
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης, βραδινές ώρες χθες, ότι στο δυτικό λιμενοβραχίονα του εμπορικού λιμένα Αλεξανδρούπολης, και συγκεκριμένα πλησίον του πράσινου φανού εισόδου λιμένα, 39χρονος ημεδαπός παρουσίασε σπασμούς.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Έβρου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.
 
 *****
 
Στη σύλληψη μίας 44χρονης αλλοδαπής προέβησαν, βραδινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι η ανωτέρω κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκει σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
Επίσης, στη σύλληψη ενός 40χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε διαβατήριο το οποίο έφερε πλαστή σφραγίδα εισόδου στη χώρα, ενώ υπήρχε επίσης καταχώρηση με το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου του σε έδαφος SCHENGEN.  
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
 
*****
 
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες της 20-07-19, η Λιμενική Αρχή Χίου από τον ιδιοκτήτη του σκάφους “COCONUT” ΤΚ 03 ότι εντόπισε και περισυνέλεξε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αγίας Φωτεινής – Καταρράκτη Νενήτων ν. Χίου έναν αλλοδαπό που κολυμπούσε στη θάλασσα, ο οποίος δήλωσε ότι υπήρχε και δεύτερο άτομο που κολυμπούσε μαζί του και το οποίο απομακρύνθηκε.
Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ιδιωτικό Τ/Χ σκάφος, ενημερώθηκε παραπλέον πλοίο, ενώ από ξηράς έρευνες έγιναν από περιπολικό όχημα Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.
Ο αγνοούμενος εντοπίστηκε καλά στην υγεία του επί της ακτής “ΒΟΚΑΡΙΑΣ” από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο παρέλαβε και τους δύο αλλοδαπούς διασωθέντες και τους αποβίβασε με ασφάλεια στο λιμένα Χίου. 
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
*****
 
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας, βραδινές ώρες χθες, για την ύπαρξη της λέμβου ''ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ'' Λ.Σ. 10862-Α΄ σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή Αιαντείου Κόλπου Σαλαμίνας, με τέσσερις (04) επιβαίνοντες.
Σύμφωνα με δήλωση του χειριστή, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή με προορισμό την περιοχή του ΝΑΤΟ, η λέμβος πήρε νερά από την πλώρη λόγω κυματισμού, με αποτέλεσμα να αρχίζει να βουλιάζει, ενώ με τη χρήση σχοινιού την τράβηξαν προς τη βραχώδη ακτή και την έδεσαν.
Άμεσα κατέπλευσε στο σημείο προς παροχή συνδρομής περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου διαπίστωσε ότι οι επιβαίνοντες είχαν ήδη επιβιβαστεί στο διερχόμενο Τ/Χ ''ΑΝΔΡΙΑΝΑ'' ΤΕ 248-Γ΄, ενώ αφού μετεπιβιβάστηκαν στο σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μεταφέρθηκαν στη Μεγάλη Σκάλα λιμένα Βουρκαρίου, καλά στην υγεία τους.     
 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL