Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Τ/Χ πλοίου στη Νάξο – Τραυματισμός επιβάτιδος σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στη Μύρινα – Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Χάλκη

Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Τ/Χ πλοίου στη Νάξο – Τραυματισμός επιβάτιδος σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στη Μύρινα – Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Χάλκη

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νάξου, βραδινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Τ/Χ ''SUPERSPEED'' Ν.Π. 12507, ότι μετά τον απόπλου του από Νάξο για Κουφονήσι και Κατάπολα, διαπιστώθηκε απότομη πτώση πίεσης λαδιού στη Νο2 αριστερή κύρια μηχανή, και επιστρέφει στο λιμένα Νάξου.

Με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμένα Νάξου, διενεργήθηκε επιθεώρηση από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων και διαπιστώθηκε απώλεια λαδιών από ρήγμα στην ελαιολεκάνη (κάρτερ) εξαιτίας θραύση διωστήρα (μπιέλας), ενώ στη συνέχεια από το Λιμεναρχείο Νάξου απαγορεύτηκε ο απόπλους του, μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Το ''SUPERSPEED'' εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ραφήνα για Σύρο – Μύκονο – Πάρο – Νάξο – Κουφονήσι - Κατάπολα, με είκοσι οχτώ επιβάτες (28) οι οποίοι με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας φιλοξενήθηκαν σε τοπικά καταλύματα και πρόκειται να προωθηθούν στους προορισμούς τους με έτερα πλοία.

Στη συνέχεια, κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης νηογνώμονα, επετράπη στο πλοίο ο απόπλους του.

 

*****

 

Κατά την αποβίβαση επιβατών του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ'' Ν.Π. 10415, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το οποίο είχε καταπλεύσει στο λιμένα Μύρινας προερχόμενο από λιμένες Λαυρίου και Αγίου Ευστρατίου, παγιδεύτηκε το δεξί χέρι μίας 67χρονης επιβάτιδος στην πυρόστεγη θύρα εξόδου του γκαράζ με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της.

Άμεσα η ανωτέρω μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Λήμνου για την παροχή των πρώτων βοηθειών, όπου παραμένει για προληπτικούς λόγους.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μύρινας.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Χάλκης, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΠΡΕΒΕΛΗΣ'' Ν. Ρεθύμνου 06, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ηράκλειο για Σητεία – Κάσο – Κάρπαθο - Διαφάνι - Χάλκη – Ρόδο, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του στο λιμένα της Χάλκης, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για το λιμένα Ρόδου.

Στο ανωτέρω πλοίο επέβαινε ένας επιβάτης με προορισμό τη Χάλκη.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL