Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στην Κω – Ανεύρεση σορού άνδρα στο Γύθειο – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Κέρκυρα – Ανεύρεση πυρομαχικών στη Χαλκίδα

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στην Κω – Ανεύρεση σορού άνδρα στο Γύθειο – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Κέρκυρα – Ανεύρεση πυρομαχικών στη Χαλκίδα
 
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κω από το Ε/Γ-Ο/Γ “ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ 2” Ν.Π.10764 για την ύπαρξη δύο (02) πνευστών μηχανοκίνητων λέμβων, με ικανό αριθμό επιβαινόντων στη θαλάσσια περιοχή “ΑΜΜΟΓΛΩΣΣΑ” ν. Κω.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. έσπευσε στο σημείο, το πλήρωμα του οποίου προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση δεκαοκτώ (18) αλλοδαπών, τρεις εκ των οποίων είχαν ήδη περισυλλεγεί από ιδιωτικό σκάφος που έπλεε στην περιοχή. Ανωτέρω αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στον λιμένα Κω.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω.
 
*****
 
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Γυθείου, πρωινές ώρες χθες, για την ύπαρξη σορού άνδρα αγνώστων λοιπών στοιχείων, στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας πλησίον Βάθειας Δήμου Ανατολικής Μάνης.
Στο σημείο κατέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με επιβαίνοντα επαγγελματία δύτη, ο οποίος  εντόπισε την ανωτέρω σορό πλησίον του βυθού σε βάθος 8μ. και σε απόσταση περίπου 50μ. μέτρων από την ακτή.
Η σορός, αφού ανασύρθηκε, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου για τη διενέργεια νεκροψίας–νεκροτομής, ενώ όπως διαπιστώθηκε ανήκει σε 17χρονο αλλοδαπό.
Προανάκριση διενεργείται από το λιμεναρχείο Γυθείου.
 
*****
 
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, βραδινές ώρες χθες, επί της οδού Εθν. Αντιστάσεως στην Κέρκυρα, όταν Ε.Ι.Χ. όχημα με οδηγό έναν 29χρονο αλλοδαπό συγκρούσθηκε με δίκυκλο, με οδηγό έναν 26χρονο αλλοδαπό και συνοδηγό μία 23χρονη αλλοδαπή.
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός των επιβαινόντων στο δίκυκλο, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας για περαιτέρω εξετάσεις, ενώ συνελήφθη ο οδηγός του οχήματος.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας.
 
*****
 
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Χαλκίδας από ιδιώτη ότι, κατά τη διάρκεια κολύμβησης, ο ανωτέρω εντόπισε και ανέσυρε όπλο τύπου πιστολιού, αγνώστων λοιπών στοιχείων λόγω φθοράς, στην περιοχή Νέας Αρτάκης, σε βάθος περί τα 3μ. και σε απόσταση περί τα 6μ. από την ακτή.
Το όπλο παραδόθηκε και φυλάσσεται στην οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ πρόκειται να παραδοθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.
Επίσης, ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Χαλκίδας από έτερο ιδιώτη για εντοπισμό οβίδων εντός της θάλασσας, στην περιοχή “ΈΞΩ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑ” σε βάθος περί τα 3μ. και σε απόσταση περί τα 130μ. από την ακτή.
Απογευματινές ώρες χθες, διενεργήθηκε υποθαλάσσια έρευνα από στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος στην εν λόγω περιοχή, οι οποίοι εντόπισαν τέσσερα βλήματα και έναν όλμο, χωρίς εμφανή χαρακτηριστικά λόγω οξείδωσης. Τα σημεία εντοπισμού σημάνθηκαν και η παρακείμενη παραλία αποκλείστηκε και φυλάσσεται από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ ενημερώθηκε η Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου  για τις δικές της ενέργειες.
 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL