Προσάραξη Θ/Γ σκάφους στην Κέρκυρα – Θάνατοι λουόμενων στο Κιάτο και στη Νέα Καλλικράτεια

 
Προσάραξη Θ/Γ σκάφους στην Κέρκυρα – Θάνατοι λουόμενων στο Κιάτο και στη Νέα Καλλικράτεια – Παροχή συνδρομής σε Ι/Φ στη Γαύδο και σε μικρό σκάφος στην Αίγινα – Διακομιδή ασθενούς
 
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Λευκίμμης Κέρκυρας, πρωινές ώρες σήμερα, για την προσάραξη του Θ/Γ ''RAPAX'' σημαίας Μάλτας, στη θαλάσσια περιοχή  Αλυκών Λευκίμμης με τρεις (03) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.
Άμεσα στελέχη του Λιμενικού Σταθμού Λευκίμμης μετέβησαν στο σημείο προσάραξης με το Α/Κ “ΠΙΤΣΟΥΡΑΣ” Λ.Κ. 8093, ενώ παράλληλα κατέπλευσε και  περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και το ρυμουλκό “ΘΥΕΛΛΑ” Ν.Π. 4422   και ιδιώτης δύτης. 
Με τη συνδρομή του ρυμουλκού, το Θ/Γ ''RAPAX'' αποκολλήθηκε και ρυμουλκήθηκε συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμένα “ΓΟΥΒΙΩΝ” Κέρκυρας όπου προσέδεσε με ασφάλεια.
Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από τον Λιμενικό Σταθμό Λευκίμμης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Θ/Γ  σκάφους μέχρι προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.
 
*****
 
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας “ ΠΕΥΚΙΑ” Ξυλόκαστρου, 80χρονος.
Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ξυλόκαστρου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από το 4ο Λιμενικό Τμήμα Κιάτου του Λιμεναρχείου Κορίνθου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ναυπλίου – Καλαμάτας.
 
*****  
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή της Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής, 90χρονος.
Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ν. Καλλικράτειας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Νέων Μουδανιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
 
***** 
Ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Ρεθύμνου, Αγ. Γαλήνης, Κόκκινου Πύργου και Παλαιόχωρας, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την ύπαρξη σε δυσχερή θέση Ι/Φ σκάφους στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά νήσου Γαύδου, με δύο (02) επιβαίνοντες.
Άμεσα, το Α/Κ “ΒΟΥΛΑ” Ν. Ηρακλείου 80 κατέπλευσε στην ως άνω θαλάσσια περιοχή και ρυμούλκησε το Ι/Φ στο όρμο “ΠΟΤΑΜΟΣ” νήσου Γαύδου, το οποίο προμηθεύτηκε ποσότητα καυσίμων και κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα “ ΚΑΡΑΒΕ” της Γαύδου. 
Οι δύο (02) επιβαίνοντες για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκαν στο Ιατρικό Κέντρο της Γαύδου.
 
 
***** 
 
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αίγινας, απογευματινές ώρες σήμερα, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την ύπαρξη σε δυσχερή θέση σκάφους στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Αγίας Μαρίνας   νήσου Αίγινας, με δύο (02) επιβαίνοντες.
Άμεσα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κατέπλευσε στην ως άνω θαλάσσια περιοχή όπου εντόπισε το σκάφος “ ΧΡΗΣΤΟΣ” Σ.Α. 410 και τους δύο (02) επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους. 
Με τη συνδρομή έτερου ιδιωτικού σκάφους “ΕΙΡΗΝΗ” Τ.Α. 357, το                 “ΧΡΗΣΤΟΣ” Σ.Α. 410  προμηθεύτηκε ποσότητα καυσίμων και κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα  Αίγινας.
 
***** 
 
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρωινές ώρες σήμερα, 17χρονος, από το λιμένα Μυκόνου στο λιμένα Τήνου με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ” Ν.Π. 10032, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL