Διάσωση αλλοδαπών στην Αλεξανδρούπολη – Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα – Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Κεφαλληνία - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

Διάσωση αλλοδαπών στην Αλεξανδρούπολη – Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα – Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Κεφαλληνία - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

 

Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα έξι (36) αλλοδαπών προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά του λιμένα Αλεξανδρούπολης, πνευστή λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Αλεξανδρούπολης.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

 

*****

 

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ'' Ν.Π.8597, το οποίο βρισκόταν στο λιμένα Ληξουρίου προκειμένου εκτελέσει προγραμματισμένο δρομολόγιο για λιμένα Αργοστολίου, για βλάβη στο υδραυλικό σύστημα λειτουργίας του καταπέλτη.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του πλοίου, ο οποίος κατόπιν διαπίστωσης αποκατάστασης βλάβης από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων και προσκόμισης βεβαίωσης αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, του επετράπη.

 

*****

 

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέττα - καρέττα εντοπίστηκε νεκρή από τη Λιμενική Αρχή Σκάλας Αταλάντης στη θαλάσσια περιοχή Λουτρό Λιβανάτων Φθιώτιδας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL