Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στην Κω – Θάνατος λουόμενης στα Καμένα Βούρλα –

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στην  Κω – Θάνατος λουόμενης στα Καμένα Βούρλα – Τραυματισμός επιβάτη εντός Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίου στη Σύμη – Τραυματισμός λουόμενου στην Κάρπαθο – Τραυματισμός άνδρα  στη  Λευκίμμη Κέρκυρας – Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα – Διακομιδή ασθενούς
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση έντεκα (11) αλλοδαπών προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος της δύναμης FRONTEX κατά τη διάρκεια περιπολίας, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης “ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019”.
Ειδικότερα, το πλήρωμα του ανωτέρω πλωτού, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Κω, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του σκάφους FRONTEX, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον επιβατικό λιμένα Κω.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω. 
 
***** 
 
Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας Καμένων Βούρλων ν. Φθιώτιδας, 77χρονη ημεδαπή.
Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Προανάκριση διενεργείται από το Β' Λιμενικό Τμήμα Αγίου Κωνσταντίνου, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
 
***** 
 
Τραυματισμός 46χρονης επιβάτιδος σημειώθηκε εντός του Ε/Γ-Τ/Ρ “ΣΥΜΗ ΙΙ” κατά την εκτέλεση τουριστικού πλου μεταξύ Ρόδου, Σύμης και Πανορμίτη,  πρωινές ώρες σήμερα.
Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια του πλου η 46χρονη αισθάνθηκε αδιαθεσία και εν συνεχεία λιποθύμησε στο κατάστρωμα και τραυματίστηκε ενώ στη συνέχεια διακομίστηκε στο Πολυδύναμο Ιατρείο ν. Σύμης για παροχή πρώτων βοηθειών από όπου εξήλθε.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
***** 
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Καρπάθου, για πτώση και τραυματισμό 46χρονου αλλοδαπού σε βραχώδες σημείο εντός θαλάσσης στην παραλία “ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ ΑΜΜΟΠΗΣ” Καρπάθου.
Στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής όπου εντόπισαν τον 46χρονο ο οποίος έφερε εμφανή τραύματα στο κεφάλι. 
Με την συνδρομή του πληρώματος του ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Καρπάθου καθώς και του Ε/Ρ-Α/Ψ “ΑΝΝΟΥΛΑ” Λ.Κ. 705, ο ανωτέρω μεταφέρθηκε στην παραλία και διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Κέντρο Υγείας Καρπάθου και από εκεί στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου για περαιτέρω εξετάσεις. 
Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Καρπάθου.
 
*****  
Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ο Λιμενικός Σταθμός Λευκίμμης, για πτώση και τραυματισμό αλλοδαπού άνδρα αγνώστων λοιπών στοιχείων στην παραλία “ΚΑΒΟΥ” Κέρκυρας μπροστά από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. 
Στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Λευκιμμαίων καθώς και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας .
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας όπου παραμένει νοσηλευμένος.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
*****
Στη σύλληψη ενός 27χρονου αλλοδαπού, προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο 27χρονος κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα άλλου προσώπου, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
 
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Πάρου στο λιμένα Σύρου, με το Τ/Ρ-Ε/Γ σκάφος “ΕΡΙΘΕΛΓΗ” Ν.Π. 8745, 71χρονος ημεδαπός, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
 
 
 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL