Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Μήθυμνα και σύλληψη του αλλοδαπού χειριστή της λέμβου που τους μετέφερε - Ρύπανση σε ποταμό στη Ζάκυνθο - Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα - Σύλληψη αλλοδαπού στη Μυτιλήνη

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Μήθυμνα και σύλληψη του αλλοδαπού χειριστή της λέμβου που τους μετέφερε - Ρύπανση σε ποταμό στη Ζάκυνθο - Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα - Σύλληψη αλλοδαπού στη Μυτιλήνη 
 
       Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα ενός (41) αλλοδαπών προέβησαν,  απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
   Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ''ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ'' ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με αλλοδαπούς επιβαίνοντες.
        Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., και με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., οι αλλοδαποί οδηγήθηκαν στον Άγιο Δημητρίου Σκάλας Συκαμνιάς Λέσβου, ενώ συνελήφθη ένας 22χρονος αλλοδαπός, ως ο χειριστής της λέμβου που τους μετέφερε.
          Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας.
 
                                                                                *****           
         Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου, για εκροή πιθανόν λυμάτων τα οποία καταλήγουν στον ποτάμι του Αγίου Χαραλάμπη Ζακύνθου.
         Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν την εκροή υγρού, με δυσοσμία καθώς και στέρεα υπολείμματα τα οποία κατέληγαν στα ύδατα του εν λόγω ποταμού, ενώ παράλληλα ειδοποιήθηκε η ΔΕΥΑΖ, η οποία και προέβη σε αποστολή συνεργείου.
       Μετά από επανέλεγχο της περιοχής από στελέχη του Λιμεναρχείου Ζακύνθου,διαπιστώθηκε η παύση εκροής των υγρών.
           Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
   
                                                                           *****     
      Στη σύλληψη τριών αλλοδαπών προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
     Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα. 
     Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.
 
                                                                            *****           
         Στη σύλληψη ενός αλλοδαπού προέβησαν απογευματινές ώρες σήμερα,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.
         Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη  Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής εντός του λιμένα Μυτιλήνης, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό τη Χίο,τις Οινούσσες, τα Ψαρά και τον Πειραιά, κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο αμφιβόλου γνησιότητας.
     Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ταξιδιωτικό έγγραφο και ένα ακτοπλοϊκό εισιτήριο.
 
                                                                            *****      
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL