Έρευνες προς εντοπισμό αγνοούμενου λουόμενου στην Κυλλήνη – Εκδήλωση πυρκαγιάς σε Θ/Γ σκάφος στη Σύμη – Εισροή υδάτων σε σκάφος στον Πόρο Κεφαλληνίας –

Έρευνες προς εντοπισμό αγνοούμενου λουόμενου στην Κυλλήνη – Εκδήλωση πυρκαγιάς σε Θ/Γ σκάφος στη Σύμη – Εισροή υδάτων σε σκάφος στον Πόρο Κεφαλληνίας – Απαγόρευση απόπλου σε Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφος στη Σκιάθο - Τραυματισμός αλλοδαπού ναυτικού στην Κόρινθο – Τραυματισμός αλλοδαπού αλιεργάτη στη Σκάλα Αταλάντης – Τραυματισμός ανήλικου στη Ραφήνα – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Ζάκυνθο – Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα
 
 
Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κυλλήνης από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για περιστατικό 74χρονου αγνοούμενου λουόμενου, ο οποίος είχε μεταβεί για λήψη θαλασσίου λουτρού στη θαλάσσια περιοχή “ΘΙΝΕΣ” Βαρθολομιού και έκτοτε αγνοείται.
Στην περιοχή έσπευσαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και ιδιωτικά σκάφη.
Οι έρευνες συνεχίζονται με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα, ενώ τυχόν εξελίξεις πρόκειται να αναφερθούν με νεότερο δελτίο τύπου.
 
*****
 
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σύμης, για εκδήλωση πυρκαγιάς, στο Θ/Γ “ΑΝΙΜΑ” σημαίας Ολλανδίας, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή “ΧΑΡΑΝΙ” ν.Σύμης.
Άμεσα στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. ιδιωτικά σκάφη καθώς και οχήματα του Δήμου Σύμης από ξηράς επιχειρώντας την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ οι δύο (02) επιβάτες του Θ/Γ είχαν ήδη αποβιβαστεί ασφαλώς στην ακτή με βοηθητικό σκάφος (tender), χωρίς να προκληθεί τραυματισμός. 
Από το περιστατικό προκλήθηκε η βύθιση του εν λόγω σκάφους, χωρίς να διαπιστωθεί θαλάσσια ρύπανση, ενώ προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή. 
 
*****
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πόρου Κεφαλληνίας, για εισροή υδάτων στο φουσκωτό σκάφος “ΚΟΖΑ” Τ.Π. 367, με δύο (02) ημεδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 8ν.μ. ανατολικά του Πόρου Κεφαλληνίας.
Άμεσα στο σημείο μετέβησαν πέντε (05) περιπολικά σκάφη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. το Ε/Γ-Ο/Γ “ΦΙΟΡ ΝΤΙ ΛΕΒΑΝΤΕ” Ν.Π. 12207, καθώς και ιδιωτικά σκάφη εντοπίζοντας το “ΚΟΖΑ” ημιβυθισμένο. Οι δύο (02) επιβαίνοντές του περισυνελέγησαν από το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΩΣΤΗΣ” Ν.Α. 583 και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον Πόρο Κεφαλληνίας, ενώ το εν λόγω σκάφος πρόκειται να ρυμουλκηθεί από το Α/Κ “ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ” Ν.Ζ. 62, στον λιμένα Ζακύνθου.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση. 
 
*****
Σε απαγόρευση απόπλου Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφους προέβη, πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σκιάθου.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ κατά τον κατάπλου του εν λόγω σκάφους στο λιμένα Σκιάθου, διαπιστώθηκε ότι το  Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφος εκτελούσε πλου από λιμένα Σκοπέλου προς λιμένα Σκιάθου, με τέσσερις (04) επιβάτες, χωρίς να φέρει επί του σκάφους τα προβλεπόμενα ναυτιλιακά έγγραφα και με απαγορευτικές συνθήκες πλου για τη συγκεκριμένη διαδρομή του συγκεκριμένου σκάφους.
Από το Λιμεναρχείο Σκιάθου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους μέχρι βελτίωσης των καιρικών συνθηκών και μέχρι αποκατάστασης των διαπιστωθέντων ελλείψεων.
 
*****
Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κορίνθου, για τραυματισμό 34χρονου αλλοδαπού Κυβερνήτη του Θ/Γ-Α/Ψ “GALGAL” σημαίας Μ.Βρετανίας. 
Ο ανωτέρω, ο οποίος κατά δήλωση του, τραυματίστηκε στο κεφάλι μετά από πτώση αντικειμένου, συνέπεια των δυνατών ανέμων που επικρατούσαν στη θαλάσσια περιοχή Κορινθιακού κόλπου, όπου έπλεε με το εν λόγω σκάφος, διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, για ιατρική περίθαλψη. 
 
*****
Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το Γ' Λιμενικό Τμήμα Σκάλας Αταλάντης του Λιμεναρχείου Στυλίδας, για τραυματισμό 30χρονου αλλοδαπού αλιεργάτη, στον λιμένα Σκάλας Αταλάντης.
Ο ανωτέρω, ο οποίος τραυματίστηκε μετά από πτώση του μεταξύ βοηθητικής λέμβου και προβλήτας λιμανιού Σκάλας Αταλάντης, κατά τη διάρκεια εκφόρτωσης ιχθύων, διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Λαμίας για ιατρική περίθαλψη.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή. 
 
*****
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ραφήνας, για τραυματισμό στο δεξί πόδι 15χρονου, ο οποίος είχε ανέβει επί του παροπλισμένου σκάφους “CRAZY SUN” στο ναυτικό Όμιλο Νέας Μάκρης.
Άμεσα μετέβησαν στο σημείο στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής καθώς και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όπου απεγκλώβισε τον 15χρονο, ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης για ιατρική περίθαλψη.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας. 
 
*****
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, βραδινές ώρες χθες, επί της οδού “Κ.ΛΟΜΒΑΡΔΟΥ” Ζακύνθου, όταν  δίκυκλο όχημα με οδηγό έναν 33χρονο ημεδαπό και συνοδηγό έναν 31χρονο αλλοδαπό, συγκρούστηκε με Ε.Ι.Χ όχημα που οδηγούσε ένας 38χρονος αλλοδαπός.
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός του οδηγού και συνοδηγού του δικύκλου, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου για την παροχή πρώτων βοηθειών.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου. 
 
*****
Στη σύλληψη ενός 28χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL