Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τις συλλήψεις αλλοδαπών για λαθραία καπνικά προϊόντα στην Κω την 18/08/2019 - Σύλληψη αλλοδαπού για ναρκωτικά στα Χανιά – Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Μυτιλήνη και σύλληψη του αλλοδαπού χειριστή της λέμβου –

Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τις συλλήψεις αλλοδαπών για λαθραία καπνικά προϊόντα  στην Κω την 18/08/2019 - Σύλληψη αλλοδαπού για ναρκωτικά στα Χανιά – Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Μυτιλήνη και σύλληψη του αλλοδαπού χειριστή της λέμβου– Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου στους Παξούς
 
Συνέχεια ενημέρωσης:
Σχετικά με τη σύλληψη αλλοδαπού για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα στην Κω, μεσημβρινές ώρες χθες, γνωρίζεται ότι οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι, σύμφωνα με έγγραφο του Τελωνείου Κω, ανέρχονται στο ποσό των δύο χιλιάδων εννιακοσίων δεκαεπτά ευρώ και ογδόντα τριών  λεπτών  (2.917, 83€). 
 
Επίσης, σχετικά με τη σύλληψη αλλοδαπού για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα στην Κω, μεσημβρινές ώρες χθες, γνωρίζεται ότι οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι, σύμφωνα με έγγραφο του Τελωνείου Κω, ανέρχονται στο ποσό των  τετρακοσίων ογδόντα έξι ευρώ και είκοσι τεσσάρων λεπτών  (486,24€). 
*****
Στη σύλληψη ενός 38χρονου ημεδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας – Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων για παράβαση του ν. 4139/2013 “περί εξαρτησιογόνων ουσιών” όπως ισχύει. 
Συγκεκριμένα σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον επιβατικό λιμένα Σούδας, κατά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, από τα ανωτέρω στελέχη με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. “ΜΙΣΑ”, ο 38χρονος παρέδωσε μία (01) νάιλον συσκευασία περιέχουσα φυτικά αποσπάσματα κάνναβης, μικτού βάρους τριάντα δύο γραμμαρίων και τριάντα πέντε εκατοστών του γραμμαρίου (32,35gr).
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων.
*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα τριών (43) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ''ΚΟΡΑΚΑΣ'' ν. Λέσβου, λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το πλήρωμα του ανωτέρω πλοίου προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης, ενώ συνελήφθη ένας 23χρονος αλλοδαπός, ως ο χειριστής της λέμβου που τους μετέφερε.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Παξών, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ ''ΗΛΙΔΑ ΙΙ'' Ν. Κέρκυρας 43, ότι ενώ το πλοίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στο νέο λιμάνι Γαίου Παξών και ετοιμαζόταν για την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από λιμένα Γάϊου Παξών για λιμένα Κέρκυρας, διαπιστώθηκε βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή.
Οι ογδόντα οκτώ (88) επιβάτες του πλοίου μεταφέρθηκαν με τα Ε/Γ – Δ/Ρ πλοία «ΔΕΣΠΟΙΝΑ Π» Ν.Κ. 920 και «JOY STAR» Ν.Π. 12525 στην Κέρκυρα, ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΗΛΙΔΑ ΙΙ'' μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL