Εντοπισμός και διασώσεις αλλοδαπών στη Χίο και στο Αγαθονήσι – Θάνατος λουόμενης στο Κιάτο –

Εντοπισμός και διασώσεις αλλοδαπών στη Χίο και στο Αγαθονήσι – Θάνατος λουόμενης στο Κιάτο – Προσάραξη Θ/Γ σε αμμώδη αβαθή στην Χαλκίδα – Παροχή συνδρομής σε Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος στην Ύδρα
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα επτά (37) αλλοδαπών προέβη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019''.
Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στην θαλάσσια περιοχή 'ΚΑΡΦΑ'' ν. Χίου, λέμβο με αλλοδαπούς επιβαίνοντες.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.
 
*****
                
Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα εννέα (39) αλλοδαπών προέβη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019''.
Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στην θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Αγαθονησίου, πνευστή λέμβο με αλλοδαπούς επιβαίνοντες.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα ανωτέρω σκάφους σε συνεργασία με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον λιμένα Αγαθονησίου.
Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα Πυθαγορείου του Λιμεναρχείου Σάμου.
 
*****
 
Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από την παραλία Λιμανάκια Κιάτου ν. Κορινθίας, 72χρονη ημεδαπή.
Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Κιάτου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Προανάκριση διενεργείται από το Δ' Λιμενικό Τμήμα Κιάτου του Λιμεναρχείου Κορίνθου.
 
*****
 
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Χαλκίδας, για περιστατικό προσάραξης σε αμμώδη αβαθή του Θ/Γ “ΜΑΡΤΙΝΑ” Ν.Π. 12376 στη θαλάσσια περιοχή Λευκαντίου νότιου Ευβοϊκού κόλπου, με εννέα (09) αλλοδαπούς επιβάτες και έξι (06) ημεδαπούς μέλη πληρώματος.
Για το σημείο αναχώρησαν περιπολικό όχημα Λ.Σ. καθώς και περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, το οποίο εντόπισε το “ΜΑΡΤΙΝΑ” με τους επιβαίνοντες και το πλήρωμά του καλά στην υγεία τους.
Ακολούθησε επιθεώρηση των υφάλων από δύτες, χωρίς να εντοπισθεί εισροή υδάτων και χωρίς να παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Θ/Γ μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
 
*****
 
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ύδρας για παροχή συνδρομής στο Ε/Γ-Τ/Ρ “ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ” Ν.Π. 10742, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά ν. Ύδρας, με πέντε αλλοδαπούς επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.
Στο σημείο έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο εντόπισε το  
Ε/Γ-Τ/Ρ αγκυροβολημένο, διότι είχε απωλέσει την προπέλα του. 
Το “ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ” ρυμουλκήθηκε από το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΟΝΕΙΡΟ” Ν. Ύδρας 193 στο λιμένα Ερμιόνης, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια με τη συνοδεία δύο περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Ερμιόνης του Λιμεναρχείου Ναυπλίου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ως άνω σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί. 
 
 
 
 
 
 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL