Παράνομη ναύλωση Ε/Π -Α/Ψ πλοίου στο Παράλιο Άστρος – Θάνατος αλλοδαπού άνδρα στη Λευκάδα – Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Κεφαλληνία – Συλλήψεις αλλοδαπών στη Ζάκυνθο και την Ηγουμενίτσα

Παράνομη ναύλωση Ε/Π -Α/Ψ πλοίου στο Παράλιο Άστρος – Θάνατος αλλοδαπού άνδρα στη Λευκάδα – Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Κεφαλληνία – Συλλήψεις αλλοδαπών στη Ζάκυνθο και την Ηγουμενίτσα 
 
 
Κατά τη διενέργεια ελέγχου, βραδινές ώρες χθες, στον λιμένα Παράλιου Άστρους από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, στο Ε/Γ-Α/Ψ πλοίο “ΝΤΙΚΩΝΣΤΑ” Ν.Π. 7978,  διαπιστώθηκε ότι το πλοίο τελούσε υπό καθεστώς παράνομης ναύλωσης, κατά παράβαση του Νόμου 4256/2014 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
Από το Γ' Λιμενικό Τμήμα Παράλιου Άστρους του Λιμεναρχείου Ναυπλίου κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.
 
*****
 
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες χθες, από περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. 70χρονος αλλοδαπός από τη θαλάσσια περιοχή Νυδρίου Λευκάδας.
Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε στον λιμένα Νυδρίου και στη συνέχεια με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Νυδρίου του Λιμεναρχείου Λευκάδας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
 
*****
 
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΒΙΚΕΝΤΙΟΣ ΔΑΜΟΔΟΣ” Ν.Π. 11968, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο στην πορθμειακή γραμμή Ληξουρίου-Αργοστολίου Κεφαλληνίας, για διαρροή σωλήνα ψύξεως της αριστερής κύριας μηχανής.
Το εν λόγω πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Ληξουρίου, όπου αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του από το Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας, ενώ κατόπιν αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη η συνέχιση πλόων του. 
 
*****
 
Στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες σήμερα,  στελέχη του Λιμεναρχείου Ζακύνθου.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο μόλο Αγίου Νικολάου Ζακύνθου, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα καθώς και ταξιδιωτικά έγγραφα άλλων προσώπων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα. 
Από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
 
*****
 
Στη σύλληψη ενός 21χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα άλλου προσώπου, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Επίσης, στη σύλληψη ενός 32χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά  έγγραφα  άλλου προσώπου, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL