Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Μήθυμνα, στην Κω και στη Ρόδο – Θάνατος λουόμενης στη Ρόδο –

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Μήθυμνα, στην Κω και στη Ρόδο – Θάνατος λουόμενης στη Ρόδο – Σύλληψη πλοιάρχου Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στο Νυδρί – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίου στην Ιθάκη
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα έξι (56) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΑΚΡΑ ΚΟΡΑΚΑΣ-ΤΣΟΝΙΑ” ν. Λέσβου πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα του Π.Α.Θ.  προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σκάλας Συκαμινέας.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Μήθυμνας.
 
*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα ενός (51) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019'' σε συνεργασία με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Συγκεκριμένα, το σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Φωκά ν. Κω λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης τα ανωτέρω σκάφη προέβησαν στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Κω.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση ενός (01) αλλοδαπού άνδρα προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Συγκεκριμένα, το εν λόγω σκάφος εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ “ΦΑΝΑΡΑΚΙ” και “ΛΙΜΕΝΑΡΙ” ν. Μεγίστης τον ανωτέρω άνδρα και προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και μεταφορά του στο λιμένα Μεγίστης .
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
*****
Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από την παραλία “ΕΝΥΔΡΕΙΟ” ν. Ρόδου, 72χρονη αλλοδαπή.
Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείου Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
 
*****
Στη σύλληψη της πλοιάρχου Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους προέβησαν, πρωινές ώρες χθες,  στελέχη της Λιμενικής Αρχής Νυδρίου.
Συγκεκριμένα, κατόπιν καταμέτρησης των επιβατών κατά τον απόπλου του εν λόγω σκάφους για πραγματοποίηση ημερήσιας κρουαζιέρας, διαπιστώθηκε ότι επέβαιναν 39 άτομα περισσότερα από τον μέγιστο προβλεπόμενο αριθμό στο πιστοποιητικό ασφάλειας του πλοίου. 
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
*****
Διοικητικές κυρώσεις επιβλήθηκαν μεσημβρινές ώρες χθες, στον Κυβερνήτη του Ε/Γ-Τ/Ρ “ΦΑΜΙΛΥ Μ” Ν.Π. 529, διότι παρά τις επανειλημμένες συστάσεις της Λιμενικής Αρχής Ιθάκης, αγκυροβόλησε στον λιμένα Πίσω Αετού Ιθάκης και σε απόσταση μικρότερη των πεντακοσίων (500) μέτρων από υποβρύχιο καλώδιο, με αποτέλεσμα η άγκυρα του σκάφους να εμπλακεί σε αυτό.
Στο σημείο καταδύθηκε δύτης, ο οποίος απέμπλεξε την άγκυρα και το “ΦΑΜΙΛΥ Μ” απομακρύνθηκε και προσδέθηκε σε ασφαλές σημείο.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL