Ανάσυρση ανήλικου από τη θάλασσα στη Χαλκιδική -Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη του χειριστή στη Σάμο – Σύλληψη αλλοδαπών στην Κέρκυρα - Θάνατος λουόμενου στη Χαλκιδική και στον Πλαταμώνα - Θάνατος λουόμενου αγνώστων λοιπών στοιχείων στη Σκάλα Κατερίνης

Ανάσυρση ανήλικου από τη θάλασσα στη Χαλκιδική -Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη του χειριστή στη Σάμο  – Σύλληψη αλλοδαπών στην Κέρκυρα - Θάνατος λουόμενου στη Χαλκιδική και στον Πλαταμώνα - Θάνατος λουόμενου αγνώστων λοιπών στοιχείων στη Σκάλα Κατερίνης – Διακομιδή ασθενούς
 
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Ν. Μουδανιών από το ΕΚΑΒ και την Ελληνική Αστυνομία, ότι ανήλικος αλλοδαπός (05 ετών)  ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στη θαλάσσια περιοχή Πευκοχωρίου Χαλκιδικής.
Από τον εκπρόσωπο θαλάσσιων μέσων αναψυχής και τον λουόμενο ιατρό που ανέσυραν τον ανήλικο έγιναν προσπάθειες παροχής πρώτων βοηθειών με αποτέλεσμα την ανάκτηση της καρδιακής του λειτουργίας. 
Ο 05χρονος διακομίσθηκε άμεσα με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ αρχικά στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας και στο Κέντρο Υγείας Ν. Μουδανιών και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης«ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» όπου παραμένει για νοσηλεία στην μονάδα εντατικής θεραπείας Παίδων.
Προανάκριση διενεργείται από το Β΄  Λ/Τ Ν. Μουδανιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.
*****
Στον εντοπισμό είκοσι έξι (26) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πυθαγορείου, στη χερσαία περιοχή Πυθαγορείου ν. Σάμου στο Ακρωτήριο “ΦΟΝΙΑΣ”, οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί  επί της ακτής, ενώ εντοπίστηκε μεταξύ αυτών και ο 18χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου που τους μετέφερε, ο οποίος και συνελήφθη.
Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα Πυθαγόρειου του Λιμεναρχείου Σάμου.
*****
Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 31 και 24 ετών αντίστοιχα προέβησαν, βραδινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας.
Συγκεκριμένα, στελέχη της οικεία Λιμενικής Αρχής εντόπισαν δίκυκλη μοτοσυκλέτα με οδηγό τον 31χρονο και συνεπιβάτη τον 24χρονο, να παραβιάζει ερυθρό σηματοδότη επί της οδού Εθν. Αντιστάσεως στην Κέρκυρα.
Άμεσα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβησαν στην ακινητοποίηση της μοτοσυκλέτας προκειμένου να γίνει αστυνομικός έλεγχος στους ανωτέρω, οι οποίοι αρνήθηκαν και εμπόδισαν τη διαδικασία με φωνές και απωθώντας τα Λιμενικά Όργανα.
Στη συνέχεια, οι ανωτέρω μεταφέρθηκαν στην Λιμενική Αρχή Κέρκυρας και πραγματοποιήθηκε αλκοομέτρηση στον οδηγό του δικύκλου, όπου βρέθηκε να έχει καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ μεγαλύτερη από το επιτρεπτό όριο.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, ενώ επιβλήθηκαν και οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.
*****
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από την παραλία “ΝΙΚΗΤΗΣ” Σιθωνίας Χαλκιδικής, 73χρονος ημεδαπός.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Πολύγυρου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο εργαστήριο ιατροδικαστικής και τοξικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.
*****
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή “ΠΛΑΚΑ” Λιτόχωρου, 46χρονος αλλοδαπός.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κ.Υ. Λιτόχωρου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.
*****
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από την παραλία Ολυμπιακής Ακτής, άνδρας αγνώστων λοιπών στοιχείων, ηλικίας περίπου 20 ετών, μέτριου αναστήματος, μέτριας σωματικής διάπλασης, με μαύρα κοντά μαλλιά, ενώ έφερε μαύρη βερμούδα με μπλε ρίγα στο πλάι.
Πλήρωμα ασθενοφόρου ΕΚΑΒ πραγματοποίησε προσπάθειες ανάνηψης με αρνητικά αποτελέσματα, ενώ η σορός του ανωτέρω μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Προανάκριση διενεργείται από το Γ' Λιμενικό Τμήμα Σκάλας Κατερίνης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το λιμένα ν. Σύμης στο λιμένα ν. Ρόδου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 61χρονου, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL